Tev ir draugs, kurš publicē ‘selfijus’ no trenažieru zāles? Uzmanies, viņam ir nopietnas problēmas!

Facebook ierakstos tiek tieši atspoguļotas personības iezīmes, it īpaši tas attiecas uz pēc treniņa pašbildēm. Šī iemesla dēļ Brunela Universitātes zinātnieki nolēmuši sīkāk izpētīt sociālajā vietnē Facebook ievietotos vēstījumus un to saistību ar individuālo personību.

Pētījuma ietvaros zinātnieki sekoja līdz 555 Facebook lietotājiem. Zinātnieki atklāja, ka no 555. sociālā tīkla lietotājiem tiem, kuri pastāvīgi atjaunoja savu statusu bija “pārākuma sajūtas kompleksi”. No tā secināts, ka cilvēki, kuri Facebook lieto biežāk nekā vairums draugu lokā daudz biežāk lielās ar savu dzīves pieredzi.

Facebook izmantošana lielīšanās nolūkā parāda, kāda veida cilvēks tu esi. Tie, kuri ievietojuši savā lapā attēlus, kuros redzami treniņa laikā vai arī viņu atkailinātais augums, tiek uzskatīti par narcisiem. Šajā kategorijā ierindojas arī tie, kuri ir apsēsti ar izskatīšanos labi.

Lasi vēl: Meitene publicē “selfiju” seksīgā kleitā, bet internets ir šokā par viņas istabu: ak, šausmas!

Lielākā daļa cilvēku, kuriem nepieciešams citu apstiprinājums dzīvē apmeklē Facebook un līdzīgas sociālas platformas, lai “izrādītu” sevi, nav šaubu, ka šie narcisma pilnie ieraksti izpelnās visvairāk “man patīk” atzīmju.

Līdzīgi noskaidrots, ka tiem, kuri savā Facebook kontā ievieto attēlus, kuros redzams dārgs ēdiens vai augstas klases svinības, arī ir nopietnas psiholoģiskas problēmas, konkrētāk vēlme būt pārākam.

Avots: disclose.tv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment