Tikai 1 avokado kauliņš un nekādu nierakmeņu un žultsakmeņu! Sena Indijas recepte

Avokado kauliņš atkarībā no šķirnes var aizņemt ievērojamu daļu no mūsu iecienītā augļa. Žēl to izmest, bet kādu citu pielietojumu tam var atrast? Bet var, turklāt ļoti labu!

Izrādās, ka pat viens avokado kauliņš var izglābt no nierakmeņiem un žultsakmeņiem, izārstēt gremošanas traucējumus un pazemināt holesterīna līmeni asinīs.

Avokado kauliņš

Tie, kas ir pamēģinājuši neapstrādātu avokado kauliņu, piekritīs, ka tas garšo, maigi izsakoties, ne tā. Rūgto kauliņu veido augsts tanīnu saturs, kas lielās devās var būt toksisks. Kauliņš satur persīnu (fungicīdu toksīnu), kas var būt indīgs dzīvniekiem: suņiem, kaķiem, trušiem, zirgiem, liellopiem.

No otras puses, avokado kauliņš ir ārkārtīgi bagāts ar kāliju un fosforu, turklāt daudz vairāk nekā augļu mīkstumā. Tam ir baktericīdas un fungicīdas īpašības.

Kauliņš satur saponīnus, kas uzlabo vielmaiņu un atbrīvo cilvēka organismu no “sliktā” holesterīna. Kauliņā esošais flavonols tiek uzskatīts par pretvēža vielu, kas palīdz gan slimības profilaksē, gan ārstēšanā.

Brazīlijas zinātnieki pēc vairākiem eksperimentiem atklāja, ka avokado kauliņu ekstrakts nogalina dažas sēnīšu infekcijas (piemēram, Candida) un bīstamu tropisko slimību izraisītājus.

Pirms vairākiem gadsimtiem Amerikas indiāņi izmantoja avokado kauliņus, lai ārstētu gremošanas traucējumus. Varbūt šis apbrīnojamais produkts jums arī palīdzēs.

Avokado bieži tiek minēti starp augļiem ar augstu antioksidantu koncentrāciju, un tas attiecas ne tikai uz mīkstumu, bet arī uz šī augļa kauliņu.

Sena indiešu recepte pret nierakmeņiem un žultsakmeņiem

Sastāvdaļas:

  • 1 avokado kauliņš
  • 200 ml silts ūdens

Pagatavošana:

Notīriet kauliņu no brūnās plēves un nosusiniet.

Pēc tam tos sarīvē un cep cepeškrāsnī zemā temperatūrā stundu. Sēklu saturam jābūt brūnam un jāiegūst zeltaini sarkanīga nokrāsa. Atgādinām, ka šo produktu nav ieteicams lietot svaigā veidā.

Pulveri, kas iegūts no 1 vidēja kaula, ieteicams sadalīt 4 devās. Vajadzīgo daļu sajauc ar 200 ml silta ūdens.

Lasi arī: Uzlēju 1 reizi uz nezālēm un tās uzreiz nokalta. Dalos ar triku, ko daudzi nezina

Jums ir nepieciešams dzert dzērienu ne vairāk kā 1 reizi dienā. Vislabāk to darīt vakarā pirms gulētiešanas. Kursu ilgums nav standartizēts, ieklausieties savās sajūtās.

Profilaksei un dažādu iepriekš minēto kaišu ārstēšanai sagatavoto avokado kauliņu pulveri var pievienot smūtijiem, putrām un jogurtam, vai pievienot jebkuram citam ēdienam.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment