Tomātus un papriku pārņems garšīga, liela augļu raža, ja tos baro ar parasto prosu

Katrs dārznieks no saviem stādījumiem sagaida bagātīgu un garšīgu ražu. Bet maz ticams, ka to varēs iegūt, neizmantojot mēslojumu. Esmu organiskās dabas piekritējs, tāpēc dārzeņiem nekad nelietoju minerālmēslus. Ir daudz mājās gatavotu mēslošanas līdzekļu, uz kuriem dārzeņu kultūras labi reaģē, labi aug un nes augļus.

Lasi vēl: Kāpēc nedrīkst gulēt ar galvu vai kājām pret logu. Gribi tici, negribi ne, bet tam var būt ļoti sliktas sekas!

Un šodien es vēlos jums pastāstīt par vienu ne-triviālu barošanu, par kuru daudzi no jums nav dzirdējuši. Parasto prosu var veiksmīgi izmantot kā mēslojumu. Tas ir labvēlīgs augiem, pateicoties tā bagātīgajam dabīgajam sastāvam.

Produkts satur daudz slāpekļa savienojumu, kas ir vitāli svarīgi augu normālai augšanai un attīstībai.

Turklāt prosa ir labs B vitamīnu avots Dārzeņu kultūrām tie ir nepieciešami, lai stiprinātu imūnsistēmu un cīnītos ar sēnīšu slim*bām, aktīvi attīstītu sakņu sistēmu un palielinātu zaļo masu. Šīs grupas vitamīni ir nepieciešami arī  veidošanai un augļu svara pieaugumam.

Prosa ir arī lielisks mikroelementu avots, tai skaitā kālijs, magnijs, fosfors, kalcijs, cinks. Tos visus ļoti labi uzsūcas no prosas gatavotās dārzeņu kultūras.

Bet vissvarīgākā šādas barošanas priekšrocība ir “pārdozēšanas” neesamība augos. Ar šādu mēslojumu ir grūti pārbarot dārzeņu kultūras, un tiek novērsts sakņu sistēmas sadedzināšanas risks.

Lasi vēl: Zemeņu eliksīrs, ko noteikti lietoju maijā un baudu sulīgās, saldās ogas līdz pat rudenim

Tagad es jums pastāstīšu, kā es gatavoju šo mēslojumu un cik bieži es to lietoju.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment