Toyota Hilux stāsts

Slavens ar savām spējām iekarot jebkuras sarežģītības reljefu – tostarp Ziemeļpolu, Dienvidpolu un Dakāras ralliju – Hilux ir pirmā izvēle, ja meklējat spēcīgu darba zirgu.

  1. gadā Hino Motors dzimušais oriģinālais dizains tika balstīts uz automobiļa funkcionalitāti, taču drīz vien par mērķi kļuva komerciālais sektors: cilvēki vēlējās uzticamu, izturīgu un komfortablu transporta līdzekli.

Dzīve sākās ar četru cilindru 1,5 litru R sērijas benzīna dzinēju ar maksimālo ātrumu 81 jūdzes stundā. Vēlāk tas tika uzlabots ar jaudīgāku 1,6 litru dzinēju. Pieaugot pieprasījumam pēc lielākas jaudas un daudzveidības, 1979. gadā tika ieviests pirmais pilnpiedziņas modelis. Tas cilvēkiem ļāva nogriezties no labi iebrauktā ceļa un doties piedzīvojumu meklējumos pāri klinšainiem kalniem un pa dubļainām takām, kurp vien acis rāda.

Ar laiku Hilux (kombinācija no vārdiem „augsta“ un „greznība“ („high“ un „luxury“)) turpināja pielāgoties mūsdienu darbu prasībām; par spīti tā komercautomobiļa pirmsākumiem, tas kļuva par aizvien populārāku ģimenes ikdienas auto.

 

Toyota pārskatīja tā klāstu, piedāvājot virsbūves konfigurāciju ar dubulto kabīni ģimenēm, kas vēlējās visas moderna auto ērtības apvienojumā ar apvidus auto spējām. Auto lielais izmērs nozīmēja, ka tajā ietilpa jebkurš priekšmets.Tas noveda pie aizvien daudzveidīgākiem sportiskiem modeļiem ar papildu specifikācijām atpūtai, kā arī pie garākām kabīnēm un uzlabotas skaņas izolācijas, kas izlīdzināja atšķirības starp komerciālo transportu un ģimenes auto.

Hilux nepārtraukti tiek testēti pasaules ekstrēmākajos nostūros, un nav daudz tādu vietu, kas būtu izaicinošākas par Dakāras ralliju. Tas ir pazīstams kā vienas no grūtākajām izturības sacīkstēm apvidus apstākļos, kurās automobiļiem saules svelmē ir jāšķērso smilšu kāpas, klinšaini kanjoni un dziļi dubļi.

Toyota Hilux ir apceļojis visu pasauli, iekarojis burtiski visu savā ceļā un vēl pēc septiņām paaudzēm no jauna nosaka veidu, kādā mums ceļot. Būvēts, lai izturētu ekstrēmu svelmi, lielu salu un pat brucināšanas lodes uzbrukumus, tas sevi ir pierādījis kā kaut ko daudz lielāku par tikai ikdienas automobili, un tam padomā ir vēl daudzas paaudzes.


Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment