Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā apspriež 5G Tehnoloģiju attīstības un drošības jautājumus Ziemeļeiropas reģionā

Otrdien, 18.decembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) norisinājās divpusēja tikšanās, kurā VARAM valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis tikās ar ASV vēstniecības pārstāvjiem Kenetu M.Zurčeru (Kenneth M.Zurcher) un Braientu Platu (Briant Platt), lai apspriestu 5G tehnoloģiju attīstības jautājumus Ziemeļeiropā un globāli.

Tikšanās laikā tika diskutēti un apspriesti jautājumi par inovatīvās 5G tehnoloģijas attīstības perspektīvām 5G ieviešanā reģionā, īpaši atzīmējot sadarbību infrastruktūras drošības jautājumus. Puses atzinīgi novērtēja Latvijas uzņemto iniciatīvu kļūt par jaunās tehnoloģijas attīstības platformu, kā ari Latvijas progresu un centienus ieņemt līderpozīcijas 5G tehnoloģijas attīstībā reģionā.

Pozitīvi tika vērtēta jau šogad notikušā starptautiskās 5G tehnoloģijas foruma norisi, kurā plaši bija pārstāvēta un nozīmīgu lomu ieņēma ASV vadošo tehnoloģisko kompāniju augstākā vadība: Accenture Digital, CISCO, Intel Corporation, Microsoft un Qualcomm Inc.

Sarunas ietvaros kā nozīmīgu aspektu abas puses uzsvēra 5G ekosistēmu veidošanu, tostarp, attīstāmo jauno tehnoloģiju un inovatīvu pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību iedzīvotājiem, tai skaitā, lietu interneta, pašbraucošo automašīnu, digitālās veselības, viedo pilsētu, viedo māju attīstībā.

Vienlaikus augstajai pievienotajai vērtībai un jaunajiem pakalpojumiem nozīmīga ir attīstāmo sistēmu drošība, līdz ar to puses vienojās turpināt sadarbību, informācijas apmaiņu un ekspertu diskusijas par drošības riskiem, kas saistīti ar infrastruktūras attīstību, tādējādi veicinot vienotu izpratni par izaicinājumiem un iespējamiem risinājumiem 5G infrastruktūras drošībai.

Plānoto 5G Forumu 2019.gadā iecerēts veidot kā informācijas apmaiņas platformu, kur būs vieta gan augsta līmeņa ekonomiskām un politiskām diskusijām, kā arī praktisku biznesa piemēru (case studies) studijām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment