Tradicionālais itāļu Ziemassvētku kēkss – gardums, kuru vajag pamēģināt ikvienam

Itāļu kēksi ir slaveni visā pasaulē, jo nekur citur negatavo tik mīkstus, gaisīgus, aromātiskus gardumus. Šie kēksi tiek cepti gan Ziemassvētkos, gan Lieldienās, kā arī jebkuros citos svētkos.

Ziemassvētku kēkss ar žāvētiem augļiem būs lielisks, ja precīzi sekosiet receptei. Pievērsiet uzmanību izmantoto produktu kvalitātei!

Svarīga nianse: labāk ir iepriekš sagatavot Ziemassvētku kēksu, lai tas stāvētu vairākas dienas un būtu piesātināts ar žāvētu augļu aromātiem. Pēc 2-3 dienām to var sagriezt! Lieliska ideja ir iepazīstināt savus mīļotos draugus ar brīnišķīgu svētku kūku.

Sastāvdaļas:

–          800 g milti

–          1 glāze piens

–          1,5 glāze cukurs

–          40 g svaigs raugs

–          150 g sviests

–          3 olas

–          2 olas dzeltenumi

–          2/3 glāzes sukādes

–          150 g rozīnes

–          150 g žāvētas aprikozes

–          1 tējkarote muskatrieksts

–          0,5 tējkarote kardamons

Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)

–          1 ēdamkarote sarīvēta citronu vai apelsīnu miziņa

–          2 iepakojumi vaniļas cukurs

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu (solu pa solim foto recepte)

Leave a Comment