Trakas lietas, kas ar tevi notiek, kamēr guli

Miega paralīze

Ne visi ir piedzīvojuši šo biedējošo sajūtu, tomēr tie, kuri ir, to nevēlas piedzīvot atkārtoti. Tu it kā pamosties un saproti, ka nespēj ne pakustēties, ne parunāt. Tas var ilgt no dažām sekundēm līdz pat dažām minūtēm. Šo parādību var minēt kā pilnīgu pretnostatījumu kritiena sajūtai, kas notiek pirms iemigšanas – miega paralīzes gadījumā tavas smadzenes ir pamodušās, bet ķermenis vēl ne. Daži cilvēki šo sajūtu apraksta tā, it kā viņiem uz krūtīm sēdētu zilonis – tas ir saistīts ar to, ka tavi muskuļi vēl nav pamodušies, arī diafragma vēl joprojām ir paralizēta.

Staigāšana miegā

Parasti ar miega traucējumiem saistītas parādības nevar nodarīt kaitējumu, tomēr mēnessardzība var būt bīstama, jo cilvēks var paklupt, uzskriet kam virsū vai aiziet no mājām. Staigājot miegā, ir pamodušies tavi muskuļi, bet ne smadzenes, tieši tādēļ no rīta tev nebūs nekādu atmiņu par to, ka miegā esi staigājis (ja vien nepamodīsies pilnīgi citā vietā). 

Runāšana miegā

Aptuveni 5% cilvēku runā miegā. Šī runāšana ilgst kādas 30 sekundes un norisinās pirmajā vai otrajā miega stundā, kad tavs ķermenis ieslīgst dziļā miega fāzē, tomēr astājot pietiekami daudz neparalizētus muskuļus, kas atļauj tavai mutei darboties.

Interesanti: Izdzer šo un Tu naktī varēsi gulēt kā zīdainis; Salds miegs teju garantēts

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment