Trešdaļmiljona kompensācijās par Saeimas deputātu transportu un īri

Kompensācijās par dzīvokļu īri un transporta pakalpojumiem Saeimas deputāti pērn kopā saņēmuši 326 450 eiro, kas ir par nepilniem 9000 eiro vairāk nekā 2016. gadā. Visdārgākos dzīvokļus pērn īrēja deputāti Dzintars Zaķis (“Vienotība”) un Nellija Kleinberga (Latvijas Reģionu apvienība).

Savukārt lielākās transporta kompensācijas saņēmuši Askolds Kļaviņš (ZZS) un Ivans Ribakovs (“Saskaņa), raksta laikraksts Latvijas avīze un portāls la.lv. 

ZZS frakcijas deputāts Askolds Kļaviņš transporta kompensācijā pērn saņēmis 8035,37 eiro. Tas ir pārsteidzoši vismaz divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Zaļās partijas biedrs Kļaviņš ir viens no tiem politiķiem, kas visbiežāk manīts, Saeimā ierodamies ar velosipēdu. Otrkārt, viņš vēl pavisam nesen bija rīdzinieks, pirms iekļūšanas parlamentā bija Rīgas domes deputāts un arī uz Saeimu kandidēja no ZZS Rīgas apgabala saraksta. Kā izrādās, pēc Saeimas deputāta mandāta saņemšanas viņš pārdeklarējies uz citu savu nekustamo īpašumu Liepājas pusē, tādējādi iegūstot iespēju pretendēt uz krietni lielāku kompensāciju. Pats deputāts to skaidro šādi: “Par deputātu kļuvu pēc tam, kad mandātu nolika mans kolēģis Guntis Belēvičs. Lēmumu pārnākt darbā uz parlamentu izsvēru ļoti rūpīgi, kā to dara ikviens darba ņēmējs pirms darba mainīšanas. Šeit es zaudēju veselības apdrošināšanu, kas man bija Rīgas domē, bet ieguvu transporta kompensāciju, kas man dod iespēju dzīvot Liepājā, kur esmu nopircis māju. Man patīk Liepājā, esmu Liepājas patriots. Ceļā līdz Rīgai un atpakaļ uz mājām salasās kādi 500 kilometri. Katru dienu, protams, nebraucu, bet vairākas reizes nedēļā sanāk.” Ja apstākļi to ļauj, deputāts pa ceļam uz Rīgu auto noparkojot savā Pierīgas īpašumā un tālākās gaitās pa pilsētu dodoties ar velosipēdu.

Iespaidīgu transporta kompensāciju saņem arī saskaņietis Ivans Ribakovs no Rēzeknes – 7415,76 eiro. Toties ne Kļaviņš, ne Ribakovs neizmanto iespēju saņemt kompensācijas par dzīvokļu īrēšanu Rīgā.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kuri deputāti saņem treknākās dzīvokļu kompensācijas un redzētu pilnu tabulu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment