Ar pavasara sezonas atnākšanu cilvēkiem gribas taisīt pikniku dabā, atpūsties fiziski un morāli, ārā uz uguns pacept desas vai šašliku.
Un daudzi sāk aizdomāties, kā pagatavot marinādi, lai gaļa būtu maiga, sulīga un mīksta.
Marināde mīkstai gaļai
Jāatceras: ja izvēlaties nekvalitatīvus gaļas izstrādājumus, tad pat labākā marināde nepalīdzēs pagatavot gardu ēdienu.
Lai gaļa būtu mīksta, agrāk marinādi mēdza pagatavot, izmantojot vīna dzērienu vai etiķi, tad sāka pievienot majonēzi, kefīru vai kokakolu. Mērcot gaļu izmanto arī alu, minerālūdeni, sāli un speciālu šašliku garšvielu.
Lasi arī: “Kāpēc vīrietim nav vajadzīgas sievietes”: par savu piemēru stāsta bijušais kravas autovadītājs
Nedaudz padomāsim, cik noderīga vai kaitīga cilvēka organismam var būt marināde gaļai, kas pagatavota no dažiem mums pazīstamiem produktiem.
(raksta otrā pusē arī apraksts par produktiem , kuros nevajadzētu marinēt gaļu)
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Stiprs sniegs un temperatūra nokritusies līdz -25°C: ko sagaidīt decembrim sākoties
- “Aukstais Pilnmēness” – gada skaistākais Mēness debesīs pacelsies 4. decembrī: senas tradīcijas arī senajiem latviešiem
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- Draugs nopirka māju Zvejniekciemā pie jūras un tagad “kož pirkstos” – stāstu, kas par lietu
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu








