Lai pārliecinātos, ka āda patiešām ir īsta, uzklāju apaviem mitro salveti tieši veikalā

Ādas izstrādājumi tirgū ir ļoti pieprasīti. Pirmkārt, to augstās kvalitātes dēļ, jo tie var uzticīgi kalpot savam īpašniekam daudzus gadus.

Otrkārt, ādas izstrādājumi izskatās stilīgi un veiksmīgi papildina jebkuru izskatu.

Tomēr ne vienmēr ir skaidrs, no kāda materiāla soma, apavi vai maks patiesībā ir izgatavots. Ir daudzi veidi, kā pārbaudīt ādas autentiskumu. Ja nevēlaties iekrist uz viltīga pārdevēja ēsmas, noteikti izlasiet mūsu rakstu. Tajā mēs jums pastāstīsim par visiem ādas lietu pārbaudes trikiem.

 

Izstrādājumi no ādas

Agrāk bija daudz vieglāk pārbaudīt, vai produkts ir no ādas. Un cilvēki to darīja visādi: berzēja un pat smaržoja materiālu.

Patiešām, ādai ir īpašs raksturīgs aromāts, ko nevar sajaukt ne ar ko. Tikai tagad mūsdienu ražotāji jau sen ir iemācījušies izgatavot ļoti augstas kvalitātes ādas aizstājēju. Ir pat speciāli aerosoli ar ādas smaržu.

Kādreiz mākslīgā āda asociējās tikai ar apšaubāmas kvalitātes materiālu. Tomēr tagad veikalos un internetā tiek piedāvāts milzīgs skaits eko-ādas izstrādājumu.

Ļoti bieži pēc saviem parametriem tas nekādā ziņā nav zemāks par dabisko ādu. Turklāt šie divi materiāli ir tik līdzīgi, ka tos ir grūti atšķirt vienu no otra.

Šādās situācijās palīgā nāk mazas viltības. Ikviens zina, ka dabīgā āda labi uzsūc mitrumu. Ja saslapināsiet kādu ādas lietu, uz tās paliks mitruma pēdas. Protams, mēs neiesakām pārbaudi veikt ar ūdens pudeli rokās.

Lai vēl: Ēšanas ieradumi, kuri jāatstāj pagātnē

Tomēr ir vienkāršāka iespēja: vienkārši pielieciet izstrādājumam mitru drānu. Burtiski 10 sekundes ir pietiekami, lai atstātu manāmu zīmi uz ādas. Pēc nožūšanas slapjai pleķis pilnībā pazūd. Tas nozīmē, ka jūsu priekšā ir ādas izstrādājums. Šādai pārbaudei ir svarīgi izmantot mitrās salvetes bez spirta un eļļām.

 

Kā pārbaudīt ādas autentiskumu

Īstā āda uztur siltumu, bet mākslīgā āda ne. Lai pārbaudītu materiālu, varat 15–30 sekundes stingri piespiest plaukstu pret izstrādājumu. Un tad pielieciet produktu pie vaiga. Ja jūtat siltumu, tad priekšmets ir izgatavots no ādas. Un ja nē, tad jūs turat rokās ādas aizvietotāju.

Arī pašu priekšmetu var rūpīgi pārbaudīt. Parasti ādas apavu vai apģērbu ražotāji neslēpj ādas plākšņu galus šuvēs. Bet tie, kas taisa lietas no mākslīgās ādas, cenšas visu noslēpt.

Ja esat kaut ko jau iegādājies un vēlaties pārbaudīt, no kāda materiāla tas ir izgatavots, ir cita metode. Paņemiet plānu adatu un caurduriet materiālu visneredzamākajā vietā. Adata ļoti viegli izies cauri īstai ādai, savukārt caur eko ādu – ar zināmu čīkstošu skaņu.

Jūs varat pārbaudīt ādas autentiskumu, uzspiežot uz priekšmeta vai nedaudz izstiepjot materiālu. Ja tā ātri atgriežas sākotnējā formā, tad tā ir īsta āda. Priekšmets arī nemainīs krāsu, ja ar to veiksit šādas manipulācijas. Bet mākslīgā āda, izstiepjot vai saspiežot, var nedaudz mainīt toni.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment