Nedzirdēta metode, kā palielināt aveņu ražu

Ja jums ir dārza, kurā audzējat avenes, jums noteikti patiks mūsu šodienas raksts. Mēs jums pastāstīsim, kā palielināt šī noderīgā auga ražu, izmantojot pieredzējušam agronomam tipisku paņēmienu – apgriešanu.

Nav nepieciešams lieki mēslot augsni ar mēslojumu vai izdomāt citu “superlīdzekli”. Pietiek tikai pielikt nedaudz piepūles un paņemt šķēres.

Turklāt šādā veidā jūs varat “apturēt” aveņu nogatavošanos, lai nākamā raža būtu daudz lielāka.

Jāsāk ar to, ka avenēm ir divu veidu dzinumi. Pirmie augļus dod pašreizējā laikā, bet otrie (dzinumi) dos ražu nākamajā gadā.

Kādā Latvijas ciemā ļaudis uzlauza pamestas mājas slēdzeni. Kad viņi ielūkojās miteklī, pavērās neticama aina

Tāpēc vienā izmēģinājumu stacijā veica eksperimentu. Avenes laukumu nosacīti sadalīja divās daļās. Vienā no tām auga tikai augļus nesošie dzinumi, un dzinumi tika noņemti. Savukārt otrā aveņu pleķīša daļā, gluži pretēji, atdalīja augļus nesošos dzinumus, atstājot tikai dzinumus, kuriem vēlāk vajadzētu nest augļus.

Lasi vēl: Kā iztīrīt grīdas 5 minūtēs bez švīkām: viss ir atkarīgs no viena trika

Rezultātā avenes tērēja enerģiju tikai viena veida dzinumiem. Un katra dzinumu grupa deva labāku rezultātu nekā parasti. Pēcnācējiem bija labāks izskats, kas garantēja augstu ražu nākamajā gadā. Un augļus atnesošajiem dzinumiem bija lielāka raža un “papildu” ogas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tādējādi avenes krūma daļas savā starpā mainīs ražas gadus. Vienu gadu labāk novākt pirmās daļas ražu, citu gadu – otrās. Uz vienas daļas aug raža, uz otras – pēcnācēji. Vislabāk avenes stādīt rindās.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment