Nedzirdēta metode, kā palielināt aveņu ražu

Kā stādīt avenes

Katras avenes rindas sākumā un beigās iedzen 130-140 cm augstus mietiņus. Piestipriniet pie tiem 120-150 cm garus šķērsstieņus aptuveni 1 metra augstumā no zemes. Izstiepiet stiepli, tā kalpos kā atbalsts aveņu stublājiem un zariem.

Ir labi, ja aveņu dzinumi viegli karājas, kas lieliski aizēno augsni, tādējādi novēršot nezāļu rašanos. Lai izvairītos no nezālēm vispār, vairākas reizes sezonā apstrādājiet augsni ar kapli ne dziļāk kā 5 cm no virsmas. Tas palīdzēs pret nezālēm un cīnīsies ar kaitēkļiem, kā arī uzlabos aveņu krūmu sakņu sistēmas stāvokli.

Kā mēslot avenes

Vislabāk ir izmantot šķidros organisko minerālu mēslošanas līdzekļus. Vienkārši izklājiet tos uz augsnes virsmas, augs pats tos uzņems. Bet var izmantot arī granulas.

Interesanti arī tas, ka, izmantojot atsevišķu aveņu audzēšanas metodi, nav svarīgi, cik laba ir pati šķirne. Šī metode ļaus krūmiem dot vislabāko iespējamo ražu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Protams, atsevišķs aveņu krūms šai metodei nebūs piemērots. Nebaidieties atvēlēt aveņu stādījumiem vairāku desmitu kvadrātmetru platībā. Rezultāts atmaksās visu ieguldīto enerģiju.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment