“Apkārt džinkst vesels bars odu, bet uz manis neviena kodiena”: Vectēvs atklājis slepenus veidus, kā izglābties no odiem

Drīz pienāks ilgi gaidītais siltums, un pavisam drīz mūsu mājām uzbruks veseli odu bari. Man ir noliktavā moskītu tīkls šim gadījumam, bet odi ir tik visuresoši kaitēkļi, ka var iekļūt caur tīklu. 

Bet ir veids, kā odi tevi neaiztiks, tie lidos garām, meklējot citu “upuri”. Un viss tāpēc, ka ir uzticama aizsardzība pret as**ssūcējiem – par to man stāstīja viens vecs vectēvs.

Divi veidi, kā glābt dzīvokli no odiem, ja jums nav moskītu tīkla

Mums nebija laika pasūtīt, tas saplīsa – nav tik vienkārši nopirkt moskītu tīklu, it īpaši, ja jums ir nestandarta logs. Tīkls jāpasūta atbilstoši izmēram un jāgaida vairākas dienas. Tikmēr tavā dzīvoklī mielosies as**ssūcēji. Bezmiega naktis un sarkans pietūkums no kodumiem nav nekas. Odi pārnēsā daudzas nepatīkamas sli**bas, piemēram, drudzi, un tādi gadījumi mūsu valstī jau ir bijuši.

Tomēr ir vienkāršs veids, kā aizsargāt savu teritoriju no lidojošiem vampīriem. Jums ir nepieciešama tikai viena sastāvdaļa – sīpoli. Tikai labāk ir paņemt lielu sīpolu un “ļaun*kais” ir dzeltens. Violeta, balta vai sarkana nederēs.

Sīpolu sagriež gabaliņos un logu rāmjus no ārpuses un iekšpuses kārtīgi ierīvē ar sīpolu sulu. Vai arī varat izspiest sulu no sīpola, izmantojot gaļasmašīnu vai blenderi, un izsmērēt to ar sūkli vai otu.

Pārklājiet visus rāmjus un nogāzes, palodzēm, nepalaižot garām nevienu centimetru. Labāk to darīt vakarā, pirms kaitēkļu parādīšanās. Sīpolu smarža odus atbaida uzreiz, to daudzkārt esmu pārbaudījis gan es, gan visa ģimene.

Otrā metode ir līdzīga pirmajai, taču jums būs nepieciešamas divas sastāvdaļas: ūdens un 4 – 5 pilieni piparmētru, eikalipta vai krustnagliņu ēteriskās eļļas. Odi nevar izturēt šo eļļu aso aromātu un aizlido.

Piepildiet smidzināšanas pudeli ar 0,5 litriem ūdens, pievienojiet 5 pilienus ēteriskās eļļas un izsmidziniet palodzi, nogāzes un rāmjus. Smarža saglabājas vairāk nekā vienu dienu, odi nesālīdami šļakstīs garām jūsu logiem.

Apkārt čīkst daudz odu, bet man nav neviena koduma: vectēvs atklāja slepenas metodes odu atbaidīšanai

Mūsu ciemā ir vecs vectēvs, kurš šeit dzīvo kopš padomju laikiem. Cilvēki bieži vēršas pēc palīdzības, kad nepieciešams uzcelt māju un pārbaudīt augsni – viņš ir bijušais celtnieks un zina visus teritorijas plānus un reljefu. Viņš ir arī populāru padomu dārgumu krātuve. Un tā viņš reiz stāstīja, kāpēc odi sakož visus, bet viņš tiek apiets. Mēs kādreiz domājām, ka viņš lieto viltīgu insekticīdu.

Bet izrādījās, ka viņa produkti ir dabīgi, bez jebkādām ķīmiskām vielām.

7 tautas veidi, kā atbrīvoties no kaitinošajiem odiem, lai tie tevi vairs nekostu.

1. Amonjaks.

Jūs varat izsmidzināt logus ar ūdeni un amonjaku ar 1 ēdamkarote amonjaka uz 1 litru ūdens. Vai arī varat uzpilināt vienu pilienu amonjaka uz drēbēm un drosmīgi doties uz mežu, kas pilns ar izsalkušiem pīķiem – asi**sūcēji jums pat netuvosies.

Lasi vēl: Garšīga un vienkārša kāpostu uzkoda 10 minūtēs: gan kā neatkarīgs ēdiens, gan kā piedeva, gan kā salāti.

Odiem un citiem kukaiņiem tik ļoti nepatīk amonjaks, ka tie nekad netuvosies jums. Starp citu, šī pati metode atbaida arī lapsenes un bites.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment