“Apkārt džinkst vesels bars odu, bet uz manis neviena kodiena”: Vectēvs atklājis slepenus veidus, kā izglābties no odiem

 

2. Lauru lapa.

Ja dodaties pārgājienā, varat paņemt sausu lauru lapas zaru un vienā galā aizdedzināt. Kūpošs laurs izdala dūmus, kas ir ļoti kodīgi un nepatīkami odiem. Tādā veidā jūs varat smaržināt telpas pirms gulētiešanas. Šie dūmi ir droši cilvēkiem, bet lidojošie vampīri no tiem izvairās.

Ir vēl viens veids ar lauru lapām. Ņem 2 glāzes ūdens, ielej katliņā un liek uz uguns. Katliņā iemet 5-8 lielas lauru lapas vai arī sausas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atdzesē. Novārījumam ir ļoti spēcīga smarža, taču tas ir pilnīgi drošs cilvēkiem. Turklāt dažām ādas sli**bām, piemēram, sēnītēm, šāds novārījums ir ļoti noderīgs, ja to lieto ārēji – ierīvējot. Šo novārījumu izmanto, lai ieeļļotu atklātās ķermeņa vietas, dodoties ārā. Odi tevi nekož, esam pārbaudījuši.

3. Ēteriskās eļļas ar spēcīgu smaržu.

Pievienojiet glāzē ūdens 3-4 pilienus jebkuras ēteriskās eļļas ar izteiktu aromātu. Izsmidzinām sev apkārt, uz logu rāmjiem un nogāzēm. Izejot no mājas, varat apsmidzināt apavus un galvassegu – Panamas cepuri vai lakatu. Odi nevar paciest spēcīgus aromātus un nekavējoties aizlido, aizmirstot iekost.

4. Vaniļa.

Jums būs nepieciešama dabīgā vaniļas esence vai vaniļas pulveris. Vienkārši sajauciet to ar krējumu un uzklājiet uz atklātās ādas. Starp citu, šī metode ir lieliska bērniem, ja nav al**ģiju, un bērniem patīk spilgts un patīkams vaniļas aromāts.

Jūs varat sajaukt dažus pilienus esences ar ūdeni un izsmidzināt apkārtni, ja atrodaties kempinga pieturā.

5. Citrons un krustnagliņas.

Jums būs nepieciešams svaigs citrons un daži gabaliņi sausas krustnagliņas, populāra garšviela. Sagrieziet citronu divās daļās vai ceturtdaļās un ieduriet mīkstumā vairākas krustnagliņas. Kamēr citrons un krustnagliņas piepilda gaisu ar aromātu, neviens ods neuzdrošinās pielidot tuvu.

Starp citu, labus rezultātus dod arī odekolons “Carnation” ar košu aromātu uz ādas. Tas atbaida ne tikai odus, bet arī ērces un pat bites.

6. Bērzu darva.

Šī ir radikāla metode, jo darva ir ļoti smaržīga, un smarža ir specifiska, nepatīkama un reti kurš to spēj panest. Bet, ja dodaties pārgājienā pa mežu, kur ir daudz punduru un odu, darva pret kodumiem 100% palīdzēs.

Nepieciešams uzņemt pusi glāzes ūdens, pievienot pāris pilienus bērza darvas un 3 – 4 pilienus augu eļļas. Visu labi samaisa un uzklāj uz atklātās ādas. Starp citu, pāris pilienus darvas var sajaukt ar karoti bagātīga krējuma un arī uzklāt uz ādas. Eļļa ir nepieciešama, lai darva nekairina ādu.

7. Pelargonijs, ģerānija.

Odi ienīst šī auga specifisko lapu un ziedu aromātu. Varat paņemt pāris lapas un berzēt ar tām atklātās ķermeņa vietas, smarža saglabāsies ilgu laiku un droši atbaidīs as**ssūcējus.

Lasi vēl: 5 labākās zvaigžņu zīmes, kas dzimušas, lai ķertu veiksmi aiz astes!

Vai arī paņemiet glāzi ūdens un pievienojiet 3 pilienus ģerānijas ēteriskās eļļas. Šo šķidrumu var izsmidzināt uz palodzēm, rāmjiem un sienām, lai novērstu odu invāziju. Vai arī uzklājiet uz ādas, ja dodaties pastaigā pa mežu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment