Kā atsvaidzināt iecienītos salātus “Siļķe kažokā”

“Siļķe kažokā” ir klasiska salātu recepte, kas nāk jau no padomju laika, kad valdīja vispārējs deficīts. Salāti pārdzīvojuši desmitgades un pārsteidzošā kārtā iegājuši arī mūsdienu virtuves kultūrā.

Tomēr, ja pielietosi nelielas viltības, par kurām pastāstīsim zemāk, ierastos salātus iegūsi daudz interesantākus un garšīgākus.

Kā pagatavot “Siļķi kažokā”

“Siļķe kažokā” ir daudzkārtaini salāti. Tās galvenās sastāvdaļas ir nedaudz sālītas siļķes, vārītas bietes, vārīti burkāni, vārīti kartupeļi, sīpoli un majonēze. Dekorēšanai bieži izmanto vārītas olas.

Sastāvdaļas:

300 g siļķes filejas

300 g bietes

300 g kartupeļu

300 g burkānu

150 g sīpolu

majonēze pēc garšas

sāls, pipari un zaļumi pēc garšas

Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā katru atsevišķi novāri kartupeļus, burkānus un bietes. Vārot nepievieno sāli.

Ļauj dārzeņiem atdzist līdz istabas temperatūrai un tad tos ievieto ledusskapī. Bietes atsevišķi, burkānus un kartupeļus var uzglabāt kopā.

Sagriez siļķi, liec to slēgtā stikla traukā un ievieto ledusskapī.

Otrajā dienā dārzeņus nomizo un uz smalkas rīves sarīvē dažādos šķīvjos.

Smalki sagriez sīpolu un nelielos gabaliņos arī siļķes fileju.

Katrai no sastāvdaļām pēc savas garšas izjūtas pievieno sāli un piparus, pievieno majonēzi un samaisi.

Izklāj visas sastāvdaļas kārtās uz plakanas salātu bļodas. Klasiskā secība ir: siļķe, sīpoli, kartupeļi, burkāni, bietes. Ja vēlies, vari izjaukt kārtu secību, piemēram, pašā apakšā likt rīvētus kartupeļus un pēc tam siļķi, sīpolus, burkānus un bietes. Lai vēl

Pirms pasniegšanas salātiem vajadzētu pastāvēt kā minimums 3 stundas.

5 noslēpumi, kā pagatavot garšīgu siļķi kažokā

“Siļķi kažokā” pagatavot nav grūti, bet mēs nolēmām padalīties ar 5 noslēpumiem, kas siļķi kažokā padarīs patiešām garšīgu.

1.Spēlējies ar sastāvdaļām

Pamēģini dotajā receptē iekļaut svaigu ābolu, kurš nav pārāk salds vai marinētu gurķi. Var arī pievienot konservētus zaļos zirnīšus, kukurūzu vai pat avokado.

Oriģinālu garšu salātiem piešķirs gan smaržīgi skābēti kāposti, gan ceptas sēnes, īpaši šampinjoni. Vārītus burkānus var aizstāt ar korejiešu stila burkāniem, bet neapstrādātus sīpolus var apcept.

2. Iepriekš iemarinē sīpolu

Marinēti sīpoli iegūs pikantu saldskābo garšu un patīkamu kraukšķīgumu, un salāti izrādīsies garšīgāki un izsmalcinātāki. Tajā pašā laikā asā sīpolu garša mazināsies. Marinēšanai 15 minūtes sajauc sasmalcinātus sīpolus ar nedaudz ūdens un vienu ēdamkaroti etiķa.

3. Dārzeņus sarīvē uz smalkās rīves

Ja dārzeņus sarīvē, nevis sagriež kubiņos, salāti izrādīsies ļoti mīksti un labi izmirks. Ābolus, gluži pretēji, labāk samalt bez rīves, pretējā gadījumā tie dos pārāk daudz sulas.

4. Mazāk majonēzes

Mēģini sajaukt majonēzi salātiem ar skābo krējumu. Viens pret vienu. Būs mazāk tauku, bet garša būs maigāka.

5. Katru sastāvdaļu sajauc ar majonēzi atsevišķi

Mēģini sajaukt katru kārtu ar majonēzes-skābā krējuma maisījumu atsevišķi un atsevišķā traukā. Tātad, atkarībā no slāņa sulīguma, vari pievienot tai nepieciešamo mērces daudzumu. Piemēram, ābolu kārtai ir nepieciešams mazāk majonēzes nekā kartupeļu slānim.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment