Trīs produkti, kuros nekad nedrīkst marinēt gaļu. Šašliks būs neēdams

Ko likt marinādē

Vīna dzēriens (varat paņemt lētu). Sarkanais vai baltais sausai vīns, apvienojumā ar sāli un garšvielām, lieliski noder šašliku marinēšanai, bet citrona sula piešķirs pikantu garšu.

Citronu sula. Maigu un mīkstu šašliku  var iegūt, gaļu marinējot ar garšvielām, sāli un citrona sulu.

Minerālūdens. Gaļu pārkaisa ar sāli un garšvielām, pievieno citrona sulu, kārtīgi samaisa un uzlej pa virsu stipri gāzētu minerālūdeni.

Lasi vēl: Zupa, ko noteikti pagatavot šajā pavasarī: zaļais borščs

Alus. Šašliks būs maigs, ja gaļu, kas sajaukta ar garšvielām, sāli un citrona sulu, pārlej ar pudeli putojoša alus.

Garšvielas un sāls. Daži šašlika cienītāji gaļu marinē tikai, izmantojot īpaši atlasītas garšvielas un sāli. Bet ar citronu sulu garšo labāk!

 

Ko nelikt marinādē

Etiķis. No etiķskābes olbaltumvielas sarecē un gaļa kļūst stingrāka. Lielos daudzumos etiķis ir kaitīgs cilvēka ķermenim. Ja jums garšo šašliks ar nelielu skābumu, pievienojiet citrona sulu.

Majonēze. Uztura speciālisti uzskata, ka majonēzē marinēta gaļa izrādīsies pārāk trekna un smaga gremošanai, un jūs riskējat kaitēt aizkuņģa dziedzerim un aknām.

Kefīrs. Šašliks, kas marinēts kefīrā, nekādu ļaunumu nenodarīs. Bet no tā būs maz labuma: gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām un dzelzi, un piena produkts neļaus tos efektīvi uzsūkt cilvēka organismā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment