Ko likt marinādē
Vīna dzēriens (varat paņemt lētu). Sarkanais vai baltais sausai vīns, apvienojumā ar sāli un garšvielām, lieliski noder šašliku marinēšanai, bet citrona sula piešķirs pikantu garšu.
Citronu sula. Maigu un mīkstu šašliku var iegūt, gaļu marinējot ar garšvielām, sāli un citrona sulu.
Minerālūdens. Gaļu pārkaisa ar sāli un garšvielām, pievieno citrona sulu, kārtīgi samaisa un uzlej pa virsu stipri gāzētu minerālūdeni.
Lasi vēl: Zupa, ko noteikti pagatavot šajā pavasarī: zaļais borščs
Alus. Šašliks būs maigs, ja gaļu, kas sajaukta ar garšvielām, sāli un citrona sulu, pārlej ar pudeli putojoša alus.
Garšvielas un sāls. Daži šašlika cienītāji gaļu marinē tikai, izmantojot īpaši atlasītas garšvielas un sāli. Bet ar citronu sulu garšo labāk!
Ko nelikt marinādē
Etiķis. No etiķskābes olbaltumvielas sarecē un gaļa kļūst stingrāka. Lielos daudzumos etiķis ir kaitīgs cilvēka ķermenim. Ja jums garšo šašliks ar nelielu skābumu, pievienojiet citrona sulu.
Majonēze. Uztura speciālisti uzskata, ka majonēzē marinēta gaļa izrādīsies pārāk trekna un smaga gremošanai, un jūs riskējat kaitēt aizkuņģa dziedzerim un aknām.
Kefīrs. Šašliks, kas marinēts kefīrā, nekādu ļaunumu nenodarīs. Bet no tā būs maz labuma: gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām un dzelzi, un piena produkts neļaus tos efektīvi uzsūkt cilvēka organismā.
Tevi noteikti interesēs
- Eksperte uzsver, lai šoziem iedzīvotāji neaizver savas komposta tvertnes vāku: ”Ļaujiet pārziemot šīm radībām tur”
- Šīm 4 zodiaka zīmēm 12. novembris nesīs lielu veiksmi un jaunas iespējas
- Pazīstama pārdevēja atklāja, kāpēc ražotāji caurdur putraimu un makaronu iepakojumus
- Draugs nopirka māju Zvejniekciemā pie jūras un tagad “kož pirkstos” – stāstu, kas par lietu
- Spilveni smaržos svaigi un tīri pat bez mazgāšanas, izmantojot vienu vienkāršu metodi
- Sinoptiķi brīdina: 13. novembrī sāksies nedēļa, kas var samulsināt pat rūdītākos







