Ko likt marinādē
Vīna dzēriens (varat paņemt lētu). Sarkanais vai baltais sausai vīns, apvienojumā ar sāli un garšvielām, lieliski noder šašliku marinēšanai, bet citrona sula piešķirs pikantu garšu.
Citronu sula. Maigu un mīkstu šašliku var iegūt, gaļu marinējot ar garšvielām, sāli un citrona sulu.
Minerālūdens. Gaļu pārkaisa ar sāli un garšvielām, pievieno citrona sulu, kārtīgi samaisa un uzlej pa virsu stipri gāzētu minerālūdeni.
Lasi vēl: Zupa, ko noteikti pagatavot šajā pavasarī: zaļais borščs
Alus. Šašliks būs maigs, ja gaļu, kas sajaukta ar garšvielām, sāli un citrona sulu, pārlej ar pudeli putojoša alus.
Garšvielas un sāls. Daži šašlika cienītāji gaļu marinē tikai, izmantojot īpaši atlasītas garšvielas un sāli. Bet ar citronu sulu garšo labāk!
Ko nelikt marinādē
Etiķis. No etiķskābes olbaltumvielas sarecē un gaļa kļūst stingrāka. Lielos daudzumos etiķis ir kaitīgs cilvēka ķermenim. Ja jums garšo šašliks ar nelielu skābumu, pievienojiet citrona sulu.
Majonēze. Uztura speciālisti uzskata, ka majonēzē marinēta gaļa izrādīsies pārāk trekna un smaga gremošanai, un jūs riskējat kaitēt aizkuņģa dziedzerim un aknām.
Kefīrs. Šašliks, kas marinēts kefīrā, nekādu ļaunumu nenodarīs. Bet no tā būs maz labuma: gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām un dzelzi, un piena produkts neļaus tos efektīvi uzsūkt cilvēka organismā.
Tevi noteikti interesēs
- Stāsies spēkā no 2026.gada: daudzi šo likumu jau nosaukuši par “padomju laika” likumu – tas attieksies uz visiem privātmāju īpašniekiem
- Kodes no šī dabīgā līdzekļa baidās kā no uguns – ielieciet savā skapī, lai saglabātu savas iecienītākās lietas, kažokādas un apavus
- Zemnieks nespēj klusēt un atklāj patiesību, kāpēc kartupeļu cenas ir pieckāršojušās – tie nav tikai laikapstākļi
- Kādai jābūt vecuma starpībai starp vīru un sievu
- Nekad nedomāju, ka Inga (vīra mīļākā) kļūs par manu labāko draudzeni: “Patiesība ir daudz interesantāka”
- Vai tiešām var pievilināt vīrieti ar čībām un zeķēm – stāstu savu pieredzi







