Tu visu šo laiku savu seju esi mazgājis nepareizi!

 

Vai tad visas ziepes nav ziepes?

Ne visas ziepes ir vienlīdz labas. Ķermeņa kopšanas līdzekļi parasti padara seju sausāku un tas liek skūšanai būt krietni nepatīkamākai, kā arī uz sejas var parādīties nepatīkami izsitumi. Iegaumē, ka, izmantojot viengabala ziepes ķermeņa mazgāšanai, tu sākumā nomazgā visu tur apakšā un tad ķeries klāt sejai, uz kuras nonāk visi mikrobi.

Vēl nepatīkamāka ir minēšana, vai tavs dzīvokļa biedrs gadījumā nav izmantojis tās pašas ziepes pirms tevis. Papildus der ņemt vērā to, ka ziepes izraisa sejas ādas pH līmeņa disbalansu, kas savukārt padara ādu uzņēmīgu pret baktērijām un vīrusiem. Ja tava sejas āda ir taukaina vai sausa, to var būt izraisījušas ziepes.

Pārlieku pārcenšoties ar ādas tīrīšanu, tiek izraisīta eļļas izdalīšanās un taukainā āda aizsprostos poras.

Vai es varu izmantot sieviešu sejas tīrīšanas līdzekli?

Jebkurš sejas tīrīšanas līdzeklis būs labāks nekā ziepes. Tomēr, ja izvēlies līdzekli, kas nav paredzēts vīriešiem, ņem vērā to, ka ir sejas tīrīšanas līdzekļi, kas domāti abiem dzimumiem, un ir tādi, kas tādi noteikti tādi nav. Lielākajai daļai vīriešu ir lielākas poras un tauku dziedzeri – kombinācijā ar biezāku ādu parastie mazgāšanas līdzekļi nespēj pienācīgi attīrīt vīrieša sejas ādu.

Eksperti iesaka lietot maigi eksfoliējošus produktus, kuru pamatā ir augu bāze. Ikdienas lietošanai skrubis nav nepieciešams, tā vietā izvēlies maigi attīrošu produktu, kas attīrīs seju no netīrumiem un atmirušās ādas. Pareizi attīrīta āda ļaus efektīvāk iedarboties arī nakts un dienas sejas krēmiem, ja tādus lieto. Turies tālāk no parabēniem, sulfātiem un sintētiskām smaržvielām.

Esmu iegādājies labu sejas mazgāšanas līdzekli, ko tālāk?

Atstāj to vannasistabā un izmanto sejas mazgāšanai, lieto to tieši tāpat, kā jebkuru ķermeņa mazgāšanas līdzekli vai ziepes. Sejas mazgāšanai izvēlies siltu, nevis karstu ūdeni, citādi tava āda kļūs stipri sausāka. Pasargā savu seju no ekstrēmām temperatūrām. Ja pēc pāris nedēļu ilgas lietošanas vienu reizi dienā tava āda vēl joprojām ir taukaina, izmanto mazgāšanas līdzekli divas reizes dienā. Ja jūties pārliecināts, nebaidies izmantot arī ādu mitrinošu līdzekli, kas satur SPF, lai pasargātu sejas ādu visas dienas garumā.

Avots: mensjournal.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment