Turku jaila –austrumu aukstās zupas versija

Jaila ir viena no piecām labākajām un populārākajām turku virtuves zupām, kas tiek gatavotas katrā mājā. Maltīte tiek uzskatīta par diezgan ekonomisku, jo tā tiek pagatavota no sastāvdaļām, kas ir katrā mājā.

Vasarā šo zupu pasniedz atdzesētu, bet ziemā to var ēst karstu.

Sastāvdaļas:

  • rīsi – 1 glāze
  • jogurts – 2 glāzes
  • milti – 1,5 ēdamkarotes
  • citronu sula – 2 ēdamkarotes
  • olas dzeltenums – 1 gabals
  • ūdens – 6 glāzes
  • olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • sviests – 2 ēdamkarotes
  • kaltētas piparmētras – 1 ēdamkarote
  • sāls – pēc garšas
  • čili pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Rīsus noskalo, liek katliņā, pārlej ar divām glāzēm ūdens un vāra, līdz rīsi kļūst mīksti.

Lasi arī: Paskatieties, kā akmeņi izdalās no nierēm ar šo dabisko līdzekli!

Atsevišķā katliņā sakuļ jogurtu, miltus un olu. Pievieno 3 glāzes silta ūdens un vārītus rīsus, visu kārtīgi samaisa. Katliņu liek uz mazas uguns un visu laiku maisa. Pārbaudiet konsistenci – ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet vēl vienu glāzi ūdens. Kad masa sāk vārīties, visu kopā vāra vēl apmēram piecas minūtes. Pēc tam izslēdziet uguni.

Pannā sakarsē sviestu un olīveļļu. Pēc vēlēšanās pievieno kaltētas piparmētras un čili piparus, samaisa, noņem no uguns, ar sviesta maisījumu pārlej izvārīto zupu. Gatavo zupu atdzesē, un tad pasniedz! Var pievienot papildus zaļumus pēc savas gaumes!

Atvēsinoša un pietiekoši sātīga! Noteikti izmēģini!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment