TV3 jauno seriālu veidos filmas “Nameja gredzens” producenti – kompānija “Platforma Filma”

Septembra sākumā noslēdzies jūlijā izsludinātais TV3 darbdienu vakara seriāla producentu konkurss, un tajā par labāko atzīts pieredzējušās producentu kompānijas “Platforma Filma” iesniegtais piedāvājums.

“Esam patiesi gandarīti, ka viena no Latvijas profesionālākajām kino industrijas producentu komandām veidos TV3 darbdienu vakaru jauno seriālu. Konkurence bija nopietna, un rezultātā izvēlējāmies profesionāļus, kuri, mūsuprāt, savā veidā ar sesto maņu jūt Latvijas auditorijas gaidas un spēs radīt patiesi aizraujošu vakara izklaidi. Šis ir jauns solis TV3 ilgus gadus attīstītās pašmāju seriālu veidošanas tradīcijā. Īpaši priecē, ka sava amata meistaru varējumu varēsim skatīt mums tik nozīmīgajā TV3 jubilejas sezonā,” saka “All Media Baltics” vadītāja Latvijā Baiba Zūzena.

Producentu kompānijas “Platforma Filma” līdz šim realizēto projektu kontā ir tādas populāras filmas kā “Rīgas sargi”, “Sapņu komanda 1935”, “Svingeri”, kam jau tapušas versijas arī Ukrainā un Igaunijā, “Nameja gredzens” un “Blēži”.

“Visā pasaulē vērojama tendence, ka televīzijās uzvar lokāli ražots saturs. Cilvēki grib dzīvot te un tagad un redzēt to, kas notiek apkārt, kas ir tuvs un pazīstams. Arī latviešu skatītāji nav izņēmums, un viņu prasības pret idejām un izpildījumu pieaug. Var droši prognozēt, ka TV3 piedāvātais saturs kļūs arvien pieprasītāks. Mums, producentu kompānijai “Platforma Filma”, būs liels izaicinājums strādāt televīzijas formātā un skatītājiem pie ekrāniem likt smieties un raudāt, dzīvojot līdzi varoņu gaitām,” jauno sadarbību komentē “Platforma Filma” valdes loceklis Andrejs Ēķis.

Plānots, ka seriāls skatītāju vērtējumam tiks nodots 2019. gada pavasarī, bet darbs pie tā uzņemšanas sāksies jau šī gada septembrī. Seriāla producenti būs Kristians Alhimionoks un Andrejs Ēķis, bet projekta režisoru komandā būs Aigars Grauba, Līga Pipare, Zanda Seņkova un Reinis Ūbelis.

Jaunais seriāls tiks veidots, sekojot pasaules tendencēm un Latvijas skatītāju vēlmēm, – saistošs un aktuāls stāsts, kuru izdzīvos pašmāju iemīļotākie aktieri. Seriāls tiks filmēts nevis studijā, bet gan reālā vidē. Turklāt, veidojot jauno seriālu, domāts tiek ne tikai par stāstu un projekta kvalitāti, bet arī par tā pieejamību. Arvien vairāk skatītāju iemīļotās pārraides vēlas baudīt sev vēlamajā laikā un ierīcē, tāpēc jaunais seriāls būs skatāms gan TV ekrānos kanālā TV3, gan digitālajā platformā TVPlay.

Atgādinām, ka TV3 seriāla producentu konkurss tika izsludināts jūlijā. Tā mērķis bija atrast producentu, kas pilnībā realizētu seriāla izstrādi un filmēšanas procesu, tai skaitā nodrošinot scenārija adaptāciju, aktieru atlasi, filmēšanas vietas izvēli un iekārtošanu, kā arī producenta, režisora un filmēšanas komandas komplektēšanu. Konkursā iesniegtos piedāvājumus vērtēja mediju grupas “All Media Baltics” profesionāļu komanda.

Īsumā par „All Media Baltics” Latvijā

2017. gada 18. oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums “Providence Equity Partners” iegādājās Zviedrijas mediju grupas “MTG” biznesu Baltijā. Jauniegādāto uzņēmumu grupa Latvijā turpina strādāt ar nosaukumu “All Media Baltics” un nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, Kanāls 2, radio Star FM, lielākā Latvijas video portāla TVPlay, ziņu un izklaides portāla Skaties.lv, TV Play Baltics satelīttelevīzijas un SmartAD darbību Baltijas valstīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment