Ukraina ieviesīs piespiedu ķīmisko kastrāciju pedofiliem; Lūk kas šajā jautājumā notiek Latvijā

Ilgāku laiku arī Latvijā notika aktīvas diskusija par ķīmiskā kastrācijas ieviešanu. Tomēr līdz gala rezultātam Latvijas likumdevēji nenonāca.

Viens no iemesliem – speciālisti uzskatīja, ka šāds solis nav efektīvs.

Saeimas Juridiskās komisijas deputāts Andrejs Judins (“Vienotība”) raidījumā pauda, ka  cilvēki, kuri uzstāj, ka dzimumnoziedzniekiem jāievieš bargākie sodi un pat ķīmiskā kastrācija, mēģina radīt ilūziju, ka tā var atrisināt problēmas un pasargāt upurus.

Taču noziedznieki, kad viņi pastrādā savus nedarbus, netur rokā Krimināllikumu un neskatās – “re, par to draud septiņi gadi, nē, nedarīšu”, norādīja Judins.

Viņš pauda, ka noziedznieki bieži vien attaisno savu rīcību vai neatzīst, ka būtu izdarījuši ko sliktu, tāpēc ir svarīgs probācijas darbs, lai cilvēki to saprastu.  Arī bargāki sodi paši par sevi un izolācija no sabiedrības neko nemainīs, ja problēmas sakne ir noziedznieka galvā un ar to nestrādā.

Ķīmiskā kastrācija ir pielietojama vien nelielam skaitam dzimumnoziedznieku, turklāt līdz šim veiktie pētījumi nav pietiekami, lai varētu pamatot šīs pieejas efektivitāti, norāda Valsts probācijas dienestā (VPD).

Lasi arī:

https://dzentlmenis.lv/5-zodiaka-zimju-parstavji-kam-loti-patik-nosodit-citus-vini-ir-skarbakie-kritiki-b/86740/

Ķīmiskā kastrācija kā terapeitiska intervence dzimumnoziedzniekiem tiek izmantota vairākās Rietumu valstīs, arī Dānijā, ASV un Kanādā.

Rezultāti par ķīmiskās kastrācijas izmantošanu minētajās valstīs ir visai līdzīgi, proti, ķīmiskā kastrācija kā terapeitisks līdzeklis tiek izmantots ļoti nelielam skaitam dzimumnoziedznieku. Šis līdzeklis tiek lietots gadījumos, ja likumpārkāpēja terapeitiskais progress nav sasniedzams ar citiem terapeitiskiem līdzekļiem vai neterepeitiskiem intervences līdzekļiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment