Ukraina ieviesīs piespiedu ķīmisko kastrāciju pedofiliem; Lūk kas šajā jautājumā notiek Latvijā

Ukraina ir nolēmusi  ieviest piespiedu ķīmisko kastrāciju kā sodu notiesātajiem pedofiliem, ar mērķi apturēt pieaugošo bērnu izvarošanu un seksuālo uzbrukumu skaitu.

247 Augstākās radas (Ukrainas parlamenta) deputāti 11.jūlijā nobalsoja par likumu, kas nosaka visaptverošu pieeju tiesību aktu uzlabošanai, apkarojot bērnu seksuālo izmantošanu.

Pretrunīgais tiesību akts neattiecas uz personām, kas jaunākas par 18 gadiem vai vecākas par 65 gadiem, bet varētu ietekmēt tūkstošiem vīriešu, kuri ir atzīti par vainīgiem nepilngadīgo izvarošanā vai seksuālās vardarbības īstenošanā.

Saskaņā ar Ukrinform ziņu aģentūru, dokuments pastiprina atbildību par noziegumiem, ieviešot grozījumus Ukrainas Kriminālkodeksā. Jo īpaši tas attiecas uz Kriminālkodeksa 152. pantu, kurā kā soda līdzeklis minēta piespiedu ķīmiskā kastrācija.

Procedūra ietver piespiedu antiandrogēnu narkotiku injicēšanu, kas sastāv no ķimikālijām, kurām vajadzētu strādāt tā, lai samazinātu libido un seksuālo aktivitāti.

Saskaņā ar jauno likumu Ukrainas Ministru kabinets izveidos arī to personu publisko reģistru, kurām saskaņā ar Kriminālkodeksu tika piespriests cietumsods par bērnu izvarošanu. Šādus noziedzniekus policija uzraudzīs arī pēc atbrīvošanas visu viņu dzīves laiku.

Reģistrs tiks izveidots divu mēnešu laikā pēc likuma ieviešanas.

Likums attieksies uz visiem izvarošanas gadījumiem, tostarp tiem, kas izdarīti attiecībā uz nepilngadīgu personu seksuālu ļaunprātīgu izmantošanu.

 Lasi arī: 

https://dzentlmenis.lv/vins-jau-kops-1979-gada-teju-tuksnesi-stada-kokus-apskaties-ka-tu-izskata-tagad-foto-b/86747/

Ukrinform ziņo, ka pašreizējais Kriminālkodeksa formulējums nosaka sodu par personas grupveida izvarošanu vai nepilngadīgo izvarošanu brīvības atņemšanu uz 12 gadiem, tomēr jaunajā likumā ir noteikts, ka noziegumi tiks sodīti ar brīvības atņemšanu uz laiku no 7 līdz 15 gadiem.

Saskaņā ar The Sun, 2017. gadā oficiālie skaitļi Ukrainā parādīja 320 bērnu izvarošanu gadījumus, bet tiek uzskatīts, ka pedofilu seksuālās izmantošanas gadījumu skaits tagad varētu būt mērāms tūkstošos.

Viens no šausmīgākajiem nesenajiem gadījumiem bija saistīts ar 11 gadus veco Dariu Lukjaņenko, kura tika nogalināta pēc tam, kad viņa „cīnījās” pret ģimenes drauga Nikolaja Tarasova īstenoto izvarošanas mēģinājumu.

Viņas ķermenis tika atrasts ciemata akā pēc sešu dienu meklēšanas. Tarasovs atzinās Darias slepkavībā un nolaupīšanā, un viņš tika aizturēts par meitenes izvarošanu un slepkavību.

Piespiedu ķīmisko kastrāciju ierosināja Radikālās partijas līderis Oļegs Ļjaško, kurš par to informēja savus sekotājus arī savā Facebook profilā.

Savā ierakstā viņš informēja lasītājus, ka likums paredz 15 gadu cietumsodu par mazgadīgo izvarošanu, piespiedu pedofilu kastrāciju un atklātu izvarotāju reģistrēšanu.

O.Ļjaško norādīja, ka par spīti diskusijām, viņš par šo likumu cīnījās 2 gadus, un beidzot to izdevās īstenot, piebilstot: “Paldies visiem par atbalstu. Bērnu seksuālās vardarbības epidēmija Ukrainā tiks apstādināta!”

Paskaidrojot priekšlikumu, viņš teica:

Ukrainas tiesību akti neparedz mūža ieslodzījumu vai nāvessoda par seksuāliem noziegumiem pret bērniem.

Un ir ļoti maz ticams, ka izvarotājs atkal neatgriezīsies pie šīs “nodarbes” pēc atbrīvošanas no cietuma.

Jaunais likums Ukrainā tika pieņemts tikai mēnesi pēc tam, kad līdzīgs likums tika pieņemts Alabamas štatā ASV.

Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, cik tālu šajā jautājumā ir Latvija

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment