Uzkodu gurķus gatavoju biežāk nekā mazsālītus (galvenais ātri)

Uzkodas gurķi, tie pēc garšas līdzīgi marinētiem gurķiem, bet ir daudz garšīgāki. Tie ir pagatavoti ātri un nav grūti. Tie garšo labāk tikai nākamajā dienā, tāpēc varat tos pagatavot pirms laika.

Satāvdaļas:

Gurķi -1 kg
Sāls – 1 ēd.k.
Cukurs – 40 gr
augu eļļa – 40 gr
Citronu sula – 40 gr
Ķiploki – 6-7 zobi
Melnie pipari – 1/2 tējk.
Dilles vai pētersīļi – pēc garšas

Lasi vēl: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2024. gada 25. līdz 31. martam: daži saskarsies ar meliem un nomelnošanu!

GATAVOŠANAS METODE

Tātad, sāksim: ņem 1 kg svaigu gurķu, nomazgā tos, nosusina un sagriež šķēlēs.

Ķiploki, puse galviņas, man ir 6 , sagriež mazos kubiņos. Sasmalciniet dilles vai pētersīļus ar nazi pēc saviem ieskatiem.

Lasi vēl: Valsts apņēmusies vērst lielāku uzmanību tiem iedzīvotājiem, kuri ņem naudu no bankas kartes – kādu summu nepārkāpt?

Gurķus liek katliņā un pievieno 1 ēd.k. sāls.

40 gramus cukura, pievieno ķiplokus un dilles, vienmēr melnos piparus, ielej 40 ml augu eļļas un pievieno 40 ml citrona sulas.

Es izmantoju gatavu citronu sulu, samaisu, pārklāju un atstāju 3-4 stundas istabas temperatūrā, tad pārlieku traukā un lieku ledusskapī, ļauju gurķiem atdzist.

Lasi vēl: Atradu jaunu veidu, kā no parastajiem kāpostiem pagatavot neparastu uzkodu, ko var pasniegt arī uz svētku galda.

Tagad mēs to izņemam un pasniedzam kā uzkodu vai salātus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment