UZMANĪBU! Ēdieni, kuri Tevi var nogalināt

Sannakji, dzīvs astoņkāja mazulis, Tevi nogalinās

Šis mazulis ir tradicionāla delikatese Korejā, kura nav domāta cilvēkam ar vāju sirdi. Dzīvs astoņkājis apzinās, ka viņam draud briesmas jau tad, kad viņš atrodas uz šķīvja, tāpēc, nonākot cilvēka kaklā, tas izmanto savus taustekļus un piesūcekņus, lai ieķertos ēdāja rīklē. Tā ir laba mācība, ka pārtiku ir nepieciešams kārtīgi sakošļāt, jo, neizdarot to, tas var beigties ar nosmakšanu. Ja esat gatavs savai, iespējams pēdējai, maltītei, tad astoņkāja mazulis, apslacīts ar sezama sēklu eļļu, garšo saldi un pilnīgi, ar bagātīgu garšu buķeti.

Pieaugušie astoņkāji parasti tiek sagriezti pa daļām, tāpēc jāuzmanās tikai no mazuļiem. Apvienotajā Karalistē šī delikatese ir aizliegta, daudzo saindēšanās gadījumu dēļ.

Fugu, lodeszivs, Tevi nogalinās

Šī zivs ir nāvējošāka par cinaīdu jeb zilskābes sāli. Zivs ir saldākā no visām baltajām zivīm, katra epikūrieša sapnis, nervu kutinošs baudījums. Šo delikatesi drīkst pagatavot tikai šefpavāri, kuriem ir licence, kas ir iegūta, izejot 3 gadu apmācība un noliekot testu. Jāpiebilst, ka testu nokārto 1 no 3 mācekļiem. Japānā no šīs zivs baudījuma ir miruši 23 cilvēki, kopš 2000. gada. Ja ir drosme spēlēt Krievu ruleti ar savu vēderu, tad jūs sagaida daudzveidīgs ceļojums garšu pasaulē, neko līdzīgu jūs nekad nebūsiet baudījis.

Katra šāda zivs satur indi, kuras daudzums varētu nogalināt 30 pieaugušus cilvēkus. Lai nobaudītu šo zivi, būs jādodas ārpus Eiropas Savienības, jo tas šeit ir aizliegts.

Asiņainās gliemenes Tevi nogalinās

Ēdot šo gastronomijas brīnumu, pārņem patīkama satraukuma drebuļi. Tas ir ļoti ātrs process, gliemenes tiek vārītas aptuveni 20 sekundes, lai tās nezaudētu saldo garšu un pārmērīgi daudz asiņu. Tā rezultātā, tajās saglabājas vīrusi un baktērijas tādi kā hepatīts A un E, tīfa un dizentērija. Baudītāji saskaras ar 15% iespējamību saslimt ar hepatītu. Tikai nopietni gardēžu pakļauj sevi tādam riskam, jo bieži vien sekas ir nepatīkamas. Vien pagājušajā gadā inficējās 300,00 cilvēk, bet nomira 31, neskatoties uz to, ka tās ir aizliegtas Ķīnā. Tuvākā vieta eiropiešiem, kur legāli nogaršot asiņainās gliemenes, ir Ņujorka.

Cassava Tevi nogalinās

Arī zināma kā Brazīlijas niedre un līdzīga augam Yucca, ar mēreni saldu garšu, satur daudz ogļhidrātus, bet, nepareizi pagatavota, tā ir nāvējoša. Parasti tā tiek pasniegta viegli vārīta kā piedeva gaļas ēdieniem, sautējumos vai, lai aizstātu cieti, izmantotu miltus priekš kūkām un bulciņām. Šī sakne satur 20mg cianīda, kas ir pietiekami, lai nogāztu govi no kājām. Mazākās devās cilvēku var paralizēt. Eiropā šī sakne nav aizliegta, tāpēc, ja ir vēlēšanās pamainīt savus ēšanas paradumus,tad var doties uz UK un pamēģināt kādu iepriekš nenogaršotu sautējumu.

Rabarbers Tevi nogalinās

Vai kādreiz esi aizdomājies, kādēļ neviens nelieto uzturā rabarbera lapas, bet tikai kātus? Tas ir tādēļ, ka tās satur ievērojamu daudzumu skābeņskābes, kas ir letāla lielos daudzumos. Pirmā pasaules kara laikā, kareivjiem nācās to uzzināt smagā veidā, jo viņi lietoja šīs lapas salātu pagatavošanai. Ieelpojot skābeņskābi, tā kairina elpceļus un apēsta tā iznīcinās iekšējos audus. Klepošana, sēkšana un spazmas pārņems tavu ķermeni, kas novedīs pie plaušu tūskas.
Rabarberu var atrast gandrīz katrā piemājas dārziņā un var palūgt savai vecmammai, lai uztaisa bērnības klasiku- rabarberu ķīseli!

Ķirši Tevi nogalinās

Tavai dzīvei pienāks gals, ja nejauši saēdīsies ķiršus ar visiem kauliņiem. Viens kauliņš satur 0.17 g cianīda, kas ir vairāk kā cilvēkam nekaitīgais daudzums 0.10 g. Cinaīds ir sastopams arī aprikožu, persiku un ābolu sēklās.Tomēr labā ziņa ir tā, ka ķiršu kauliņi ir ļoti grūti sakošļājami, tāpēc, ja norīsi veselu kauliņu, varēsi turpināt līksmot par dzīvi!

Avots: gq-magazine.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment