Vārda spēks – kā tas ietekmē tavu ikdienu

Diemžēl pārāk daudzi cilvēki nesaprot, kāds spēks piemīt viņu izteiktajiem un uzrakstītajiem apgalvojumiem. Izsakot negatīvus apgalvojumus, viņi piesaista un deklarē sev trūkumu, nabadzību, slimību, nelaimi u.t.t. Žēlodamies un sūdzēdamies, viņi pauž negatīvo apgalvojumu, piesaistot to, kas viņiem pašiem nepatīk. Bet ar vārdu cilvēki sevi var nolemt.

Kontrolē savus vārdus

Tu esi vienīgā persona savā apziņā. Tu vari izlemt nekavējoties pārņemt kontroli pār saviem izteiktajiem un uzrakstītajiem vārdiem, tādējādi pārņemot kontroli pār savu likteni. Galu galā, kurš tad vēl cits, ja ne tu, ir atbildīgs par to, ko tu runā. Neviens tevi nevar piespiest izteikties negatīvi, jo tas ir tevis paša lēmums. Tāpēc, ja gribi mainīt savu dzīvi, to, ko jau līdz šim esi sev piesaucis, uzņemies atbildību par saviem vārdiem jau tagad.

Kad būsi apzinājies vārda spēku, sācis kontrolēt savus izteikumus un apgalvojumus, tu sapratīsi, kādēļ citiem ir tāda dzīve, kāda viņiem ir. Tu ieklausīsies un pamanīsi cik daudz negatīva cilvēki pasaka ikdienā. Vai arī pretēji. Tu pamanīsi, cik daudz laba un pozitīva pasaka laimīgi un dzīves gudri cilvēki. Viņi apzinās vārda spēku un tādēļ izmanto to savā labā.

Cilvēka dzīve ir tāda, kādu cilvēks sludina.

Daudz mūsdienu psiholoģijas metodes arī atzīst vārda spēku. Piemēram, neirolingvistiskā programmēšana () – efektīva metode cilvēka garīgā stāvokļa pārprogrammēšanai – palīdz mainīt viņu uzvedības tipus. Svarīgs paņēmiens, ko izmanto neirolingvistiskā programmēšana, ir ieklausīšanās citu cilvēku izteiktajos vārdos.

Mantras – svētvārdu izmantošana – arī cenšas pārprogrammēt mūsu apziņu un ķermeni, lai uzlabotu veselību un palielinātu laimes izjūtu, atkārtojot spēka vārdus.

Tu pats vari izstrādāt pozitīvus apgalvojumus katrai dienai vai katrai dzīves sfērai. Tu vari izmantot arī citu cilvēku radītus apgalvojumus, piemēram, fragmentus no svētajiem tekstiem, Kuē mantras (Katru dienu ar katru soli man klājs aizvien labāk un labāk) u.c.

Sāc ar aktuālākajām dzīves jomām, deklarējot pozitīvo iznākumu, ko gribi sasniegt. Deklarē tādu dzīvi, kādu tu vēlies, un tici, ka tas, ko tu vēlies, patiešām piepildīsies. Nav svarīgi, ka tavi apgalvojumi jau vai vēl nav piepildījušies – tu izsaki tos apgalvojumu formā un ieprogrammē savi zemapziņas līmenī. 

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment