Vācu skolniecei, kura kļuva par ISIS līgavu, draud nāvessods – viņa dalās ar savu skaudro stāstu un nožēlu

Linda Venzela, būdama 15 gadus veca, pameta Austrumvāciju, lai kļūtu par “Islāma valsts” teroristu līgavu, viņa apgalvo, ka meitene, vārdā Fatema, pārliecināja viņu pieņemt islāmu. Zināms, ka abas meitenes sazinājušas ar džihādistu forumu starpniecību.

Tālāk Fatema iepazīstināja Venzelu ar viņas topošo vīru, bijušo “Islāma valsts” kareivi, Abu Usamu Alšisani. Venzela Alšisani atklāti sūdzējās par viņas ģimenē esošajām problēmām un vēlāk vīrietis pārliecināja pusaudzi bēgt no mājām. Viņš skaidroja, ka iegūs viņai visus dokumentus, kas nepieciešami, lai dotos uz Turciju. Meitenei pietikaitik vien kā ar mutvārdu solījumiem precēties, kas izskanējuši no telefona otrā galā esošā vīrieša, drīz vien Venzela nokļuva Turcijā, kur viņu sagaidīja Alšisani, tad abi devās tālāk uz Sīriju, kur sasniedza “Islāma valsts” ieņemtos Mosulas nocietinājumus.

Stāsts nebeidzas te. Pēc Venzelas stāstītā, viņas vīrs tika nogalināts kaujā, trīs mēnešus pēc viņas ierašanās Sīrijā. Pēc šī notikuma pusaudze lūdza atļauju doties atpakaļ mājās, bet džihādisti lūgumu nekavējoties noraidīja. Meitene skaidro, ka visu šo laiku dzīvojusi kā kalpone un nav piedalījusies karadarbībā.

Lai arī Venzelas stāsts šķiet ticams, Irākas premjerministrs Haiders Alabadi papildina, ka par savu rīcību Venzela var saņemt nāves sodu: “Arī pusaudži ir likuma priekšā atbildīgi par savu rīcību, it īpaši, ja viņu veiktās darbības ir krimināli sodāmas vai saistītas ar nevainīgu cilvēku nonāvēšanu.”

Lasi vēl: Nofilmēts, kā vīrietis uz ugunskura sadedzina dzīvu kucēnu – šādi viņš skaidro savu rīcību

Par spīti tam, šķiet, ka Venzela vienkārši ir viegli ievainojama pusaudze, kura pieredzes trūkuma dēļ pieļāvusi smagu kļūdu – ja vien viņas teiktais ir patiesība un viņa nevienu nav nogalinājusi, Irākā dzīvojot vien kā gūstekne. Šajā gadījumā atliek vien gaidīt Irākas tiesas spriedumu. Zināms, ka šobrīd Vācijas ārlietu ministrija dara visu iespējamo, lai nogādātu pusaudzi mājās. Sazinoties ar Vācijas ārlietu ministriju Venzela būdama Bagdādē esošajā cietumā teikusi: “Es ļoti vēlos tik prom no šejienes. Vēlos tikt prom no kara zonas, daudzajiem ieročiem un sprādzienu skaņām. Es vēlos atgriezties mājās pie savas ģimenes.”

Avots: sickchirpse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment