Vai Džekam tiešām bija jāmirst, lai glābtu Rozu Titānika beigās? Mīkla beidzot ir atrisināta


Gadu desmitiem ir notikušas debates par to, vai Džekam tiešām bija jāmirst, lai glābtu Rozu Titānika beigās? Vai arī Roza patiesībā bija briesmonis, kas ļāva viņam mirt? “The Guardian” ir atradis atbildi uz šo jautājumu.

Šī nav pirmā reize, kad cilvēki domā, vai Džekam tiešām bija jāmirst. 2013. gadā raidījums “MythBusters” secināja, ka, iespējams, Roza varētu būt mazliet izkustējies un Džeks būtu izdzīvojis. Vai viņiem izdevās atrisināt noslēpumu? Tas tā nav.

 

Pirmkārt, tās nebija durvis, uz kurām Roza gulēja, bet gan ozolkoka durvju rāmja gabals. Vismaz spriežot pēc salīdzinājumiem ar faktiskajiem kuģa atlūzām, var droši teikt, ka rāmis patiesībā bija no durvīm. Un tas noteikti nebija pietiekami liels laukuma ziņā, lai uz tā ietilptu abi ķermeņi.

LASI VĒL: Miris iecienīts latviešu operdziedātājs

Saskaņā ar Fizikas centra pētījumu Rozas plosts bija 183 centimetrus garš un 91 centimetru plats. Tomēr peldspēja netika ņemta vērā. Ozola gabals ar šādiem izmēriem svērtu 1,920 ņūtonus (tilpus x blīvums x gravitācija) .

Aktieru pāris sver attiecīgi 715 ņūtonus un 549 ņūtonus. Ledus aukstā sālsūdenī ozols kļūtu vēl smagāks. Tā ka abi uz plosta nederētu.

Bet kā ar glābšanas vestu teoriju? Kas būtu noticis, ja Roza to būtu noraidījusi? Tik aukstā ūdenī Džeks būtu bezsamaņā 15 minūšu laikā. Bet, ja esat viens otram blakus uz koka gabala, jūs noslīksiet. Skatītājiem būs jāizlemj, vai Džeks rīkojās pareizi, ziedojot savu dzīvību Rozas labā.

 

VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment