Vai ir iespējams ēst uzreiz pēc aktīva treniņa: ekspertu padomi

Ikviens, kurš vēlas iegūt slaidu figūru, lielisku formu un labu veselību, ievēro sabalansētu uzturu un regulāri apmeklē sporta zāli.

Lai treniņi sniegtu vislabākos rezultātus, ir jāņem vērā viss. Jums arī jāzina, kādus pārtikas produktus ēst un kad tos ēst. Un no kādiem pārtikas produktiem vispār labāk atteikties. Tātad, kad, kā un ko ēst, lai no ikdienas pūlēm gūtu vislabākos rezultātus – lasiet tālāk.

Vai pēc treniņa drīkst ēst?

Pat tad, ja veicat vingrinājumus svara samazināšanai, ievērojat diētu, pēc treniņa tomēr ir nepieciešams paēst. Tā kā aktīvu fizisko aktivitāšu procesā organisms zaudē daudz enerģijas, tāpēc tā rezerves ir jāpapildina. Ja neēdīsiet, tas novedīs pie pilnīgas organisma izsīkšanas.

Lasi vēl: Kā un kādā režīmā mazgāt spilvenus ar dažādiem pildījumiem

Speciālisti iesaka ēst 45 minūtes pēc treniņa. Jāatceras arī, ka organismā jāuztur ūdens līdzsvars un jāizvairās no dehidratācijas. Tā kā fiziskās slodzes laikā organisms zaudē daudz šķidruma. Tāpēc ieteicams dzert pietiekamu daudzumu negāzēta ūdens.

Kad labāk ēst: pirms vai pēc fiziskās slodzes?

Jums vajadzētu ēst pēc fiziskām aktivitātēm 40-50 minūšu laikā. Šis laiks ir nepieciešams, lai organisms nomierinātos. Ja sākat ēst uzreiz pēc treniņa, tas var draudēt ar liekiem kilogramiem. Bet, ja esat patiešām izsalcis, varat izmantot ogļhidrātu logu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment