Vai kafija tev patiešām kaitē?

Tur jau tā lieta: Kafija nepaaugstina hipertensijas risku, tā ir hroniska slimība. Kafija tik vien kā paaugstina asinsspiedienu  uz pāris stundām pēc tas dzeršanas, kā arī tā spēj paaugstināt asinsspiedienu tikai tiem cilvēkiem, kas salīdzinoši reti to dzer.

Ja tavs ķermenis nav pieradis pie kofeīna, tas liek taviem asinsvadiem sašaurināties, tādējādi paaugstinot asinsspiedienu. Bet pāris stundas vēlāk tie atgriežas normālā stāvoklī un efekti zūd.

Ja dzer kafiju vienu mēnesi vai ilgāk, tavs ķermenis kļūst imūns pret kofeīnu un asinsspiediens netiek ietekmēts.

Pagaidu asinsspiediena izmaiņas neietekmē lielāko daļu cilvēku. Pat cilvēki ar hipertensiju droši var lietot vienu vai divas tasītes kafijas dienas laikā. Īstermiņa asinsspiediena paaugstināšanās nebūt nav saistīta ar hronisku asinsspiediena paaugstināšanos, ja turpināsi patērēt kafiju regulāri.

Patiesībā pētījumi atklājuši, ka cilvēkiem, kas katru dienu izdzer 3 līdz 4 tasītes kafijas, ir mazāks hipertensijas risks nekā kafijas nedzērājiem, tas attiecas tikai uz cilvēkiem, kuri nesmēķē. Tas tādēļ, ka kafija satur kāliju, magniju un antioksidantus.

Citi pētījumi atklājuši, ka kafija pazemina risku saslimt ar diabētu, nierakmeņiem, multiplo sklerozi un dažāda veida vēžiem.

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment