Vai pirms veļas mazgāšanas ir jāaizpogā apģērbs un jāaiztaisa rāvējslēdzējs

Pirms mazgāšanas pārbaudiet, cik kvalitatīvi ir piestiprinātas visas detaļas. Tas jo īpaši attiecas uz pogām, āķīšiem, kniedēm. Veļas mazgāšanas laikā pastāv liela varbūtība, ka pogas, sprādzes, āķīši var atdalīties. Tādējādi atplīsuši furnitūras elementi var sabojāt ne tikai lietu, bet arī pašu veļas mazgājamo mašīnu. Ja jums ir šaubas, vai aizdare izturēs mazgāšanu un var atdalīties, labāk to piestipriniet no jauna.

Apģērbi ar smalku aizdari un aksesuāriem mazgāšanai veļas mazgājamajā mašīnā jāieliek īpašā maisiņā. Bet labāk neriskēt un mazgāt ar rokām. Un pat mazgāšanai ar rokām jābūt pēc iespējas maigākai, apģērbu ar šādu furnitūru nedrīkst stipri berzēt un izgriezt.

Pirms mazgāšanas nemērciet lietas ar metāla elementiem. Ilgstoša visu veidu āķīšu, kniežu un pogu atrašanās ūdenī izraisa to oksidēšanos, un uz auduma var parādīties rūsas plankumi. Izstrādājumus ar šādām detaļām centieties izžāvēt pēc iespējas ātrāk. Izspiediet priekšmetu, pagrieziet to uz priekšējo pusi un vēlreiz noslaukiet to ar mīkstu drānu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment