Vai spēj noteikt, kāda ir šī Taizemes makaka mīļākā nodarbe? (+FOTO/VIDEO)

Kā jau visdrīzāk nojauti, šī makaka mīļākā nodarbe ir ēšana. Viņš nesmādē tikpat kā neko no tā, ko tūristi viņam dod un ko viņš pats var atrast. Piebildīsim, ka par spīti tam, ka šis makaks sver gandrīz tikpat kā 2 viņa sugas brāļi, viņa veselības stāvoklis pašlaik ir labs.

Droši vien vēlies uzzināt, cik tad “apalītis” sver – šis makaks pašlaik sver 14 kg, kas nozīmē, ka viņš ir aptaukojies, jo vīriešu kārtas garastes makaka normālais vidējais svars ir 8 kg, taču viņš dzīvo visnotaļ pilnvērtīgu makaka dzīvi un ir šķietami apmierināts ar to.

Tūristi ar saviem našķiem dalās 2 grupās – ir tie, kas uzzina, kāda pārtika ir makakiem piemērota un pacienā ar to, kamēr citi tam nepievērš absolūti nekādu uzmanību un diemžēl cienā makaku ar sāļajām uzkodām, piena kokteiļiem, saldumiem, utt. Varbūt sākumā tas šķiet nekaitīgi, taču ilgtermiņā tas var atstāt negatīvu iespaidu uz makaka zobiem un veselības stāvokli kopumā.

Grūti teikt – paldies Dievam vai par nožēlu – Onkulis Resnulis nesen ir aizvests uz dzīvnieku tievēšanas nometni, kur nu viņš ēd veselīgi un atgūst sev piemērotu ķermeņa svaru. Runā, ka viņam tūristu dotie neveselīgie našķi ir aizmirsušies, taču viņš skumst pēc saviem vecajiem draugiem. Tievēšanas programmu diemžēl nākas realizēt tam paredzētā nometnē, jo tūristi diemžēl nevēlas sadarboties – makaks tūristiem pieejamā vietā iepriekš tika barots cauru dienu.

Lasi vēl: Pērtiķis ar meikapu! Smieklīgi vai nežēlīgi? (VIDEO)

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment