Vai tas ir to vērts – apmeklēt sporta zāli?

Trenažieru zāles noteikti ir opcija cilvēkiem, kuri vēlas uzsākt fitnesa režīmu, bet tās ir tālu no ideālā varianta. Godīgi sakot, viss, kas tev nepieciešams, lai iegūtu trenētu ķermeni, ir ķermenis un neliela deva motivācijas. Pirms tu noraksti pusi algas, lai apmaksātu sporta zāles abonementu, apsver sekojošos faktorus.

1

Netīrumi un baciļi

Cilvēki ir diezgan pretīgi, un trenažieru zāles ir vienas no tām vietām, kurās ir sociāli pieņemami ļaut preteklībām notikt. Tev apkārt esošie sasvīdušie cilvēki nēsā netīrus apavus, viņu sviedri aumaļām līst visos virzienos… un viņi pieskaras lietām. Daudzām lietām. Faktiski visam. Tā ir kā viena liela baciļu apmaiņas orģija bez seksa.

Ja tu domā, ka tev izdosies sevi pasargāt, rūpīgi notīrot inventāru, tā nebūt nav. Ar šo informāciju pietiek, lai jebkurš kļūtu par baciļufobu pat labi uzturētā trenažieru zālē. Sportošana mājās ne vienmēr būs mazāk pretīga, tomēr tur būs tikai tavi sviedri un baciļi.

Smaka

Trenažieru zāles smird. Ļoti. Svīstošo cilvēku aromāts sajaucas ar lēnām rūsējošās dzelzs un deldētas gumijas smaku.

Un tas viss ir jūtams, pirms tu dodies uz ģērbtuvi. Nemaz nerunāsim par to, ka vienmēr atrodas kāds, kas padusēs iepūš veselu flakoniņu AXE dezodoranta. Nevienam taču nepatīk uzturēties citu cilvēku smirdoņā, vai ne? Tavs deguns būs tev pateicīgs par to, ka izvēlējies trenēties mājās.

2

Dīvaiņi, metālisti un socializēties gribētāji

Tur ir dīvaiņi, kuri ir atnākuši, lai pablenztu uz pretējā dzimuma pārstāvjiem, izliekoties, ka trenējas; metālisti, kuri ņurd, runājot par proteīnu kokteiļiem; kardio karalienes, kuras okupējušas eliptiskos trenažierus, izmantojot tos un vienlaicīgi runājot pa telefonu; un socializēties gribētāji, kuri sēž pie inventāra, smīkņājot par brīvdienu izbraukumiem, nemaz nepieskaroties inventāram.

Šie cilvēki ir briesmīgi un tu labprātīgi maksā, lai ar viņiem pavadītu savu laiku. Kādēļ? Vai tev nepietiek kaitinošu situāciju?

Pūļi

Jā, lielākajā daļā sporta zāļu svētdienas pēcpusdienā ir miers un klusums, bet pirmdienas rītā? Nav iespējams sagaidīt to brīdi, kad varēsi izmantot skrejceliņu. Tas ir gluži tāpat, kā cīnīties par ieraudzītu lietu melnās piektdienas izpārdošanas laikā.

Un tad vēl ir janvāris. Janvārī visas sporta zāles pāršalc pūļi. Sviedraini, svīstoši pūļi, lielākā daļa no viņiem pat nesaprot, ko viņi te dara un jau pēc mēneša ir prom.

Cena

Ne visas sporta zāles ir ārkārtīgi dārgas. Pieticīgā sporta klubā mēneša abonementu iegādāties var, sākot no 30 eiro… kuri gada laikā tāpat sastāda 360 eiro. Ja vēlies apmeklēt intensīvas nodarbības vai apmeklēt kādu prestižu sporta zāli, tad šī summa var sastādīt pat 120 eiro mēnesī. Un tie ir veseli 1440 eiro gadā! Vai tu spēj iedomāties, cik daudz labas kvalitātes trenažieru aprīkojuma lietošanai mājās tu par šo summu vari iegadāties? Vai uztura bagātinātājus? Vai sporta apģērbu?

Daudz. Ļoti daudz.

3

Nepatiesa informācija

Apmeklējot sporta zāli, vienkārši IR jānēsā austiņas, nevis tādēļ, ka labāk patiktu sevis izvēlētā mūzika, bet tāpēc, ka sporta kluba vadītāji uzskata to bezgaumīgo troksni, kas skan no skaļruņiem, par motivējošu. Nē, es nēsāju austiņas tādēļ, ka nevēlos dzirdēt tās visas muļķības, ko cilvēki runā par fitnesu, ēdienkartēm un treniņu plāniem. Viena no sliktākajām vietām, kur iegūt informāciju par fitnesu, ir tieši sporta zāle.

Nepārprotiet, lielāka daļa treneru zina, ko ieteikt, bet problēma slēpjas tajā, ka padomus citiem sniedz cilvēki, kuri nav treneri. Ja trenējies sporta zālē, tad nemeklē palīdzību pie puiša ar vislielākajiem bicepsiem.

Spriedums

Pirms tevi paspēj iekārdināt kādas sporta zāles vilinošais piedāvājums apmeklēt to par puscenu, iedomājies, ka katru rītu apmeklējot sporta zāli tu stāvēsi kāda cita cilvēka smirdoņā, domājot par to, vai tiešām tev izdosies šeit iegūt savu sapņu augumu – tu noteikti domāji, ka to var panākt, vienkārši ieslidinot maksājumu karti terminālī un samaksājot par abonementu.

Avots: www.thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Agris</cite>

    Cilvēki, šis raksts ir tīrākā propoganda pret fitnesa zālēm un sportistiem.
    Izskatās, ka šo rakstu ir rakstījis kāds aiz kura, paliek smirdoņa, ņurdētājs, kurš nezin par ko runā. Un šis kompleksainais cilvēks ir juties tik pazemots kādā sporta zālē, ka lai atspējotu savu kaunu, sacerējies ‘nīdēja’ rakstu.

Leave a Comment