Vai Tavs darbs Tevi lēnām nogalina?

Tas, ka mūsu darbs atstāj lielu ietekmi uz mūsu pašsajūtu un veselību kā tādu, ir sen zināms fakts. Tomēr, cik ļoti tas kaitē tavai veselībai? Vai, darot darbu, kurš tev nepatīk, tu krāj sev veselības problēmas, par kuru ārstēšanu tu maksāsi ar sūri grūti nopelnīto darba algu? Izklausās pēc apburtā loka.

Kā Tu nokļūsti savā darbā?

Ja tu vari, tad noteikti centies doties uz darbu ar kājām vai ar divriteni. Tomēr, zinot, ka cilvēkiem ir jāmēro pārdesmit kilometru garš ceļš, lai nokļūtu darbā, tad tas nav visai reāli. Sēžot satiksmes sastrēgumos, tu jau kļūsti īgns, nervozs un neapmierināts- tas nav labākais veids kā sākt savu dienu, jo tas atspoguļosies arī tālākajās dienas gaitās.

Cik ilgs ir Tavs pusdienu pārtraukums?

Maksimālais pusdienlaika pārtraukuma garums parasti ir 1 stunda. To arī nevajadzētu pārsniegts, jo pētījumi liecina, ka pēc ilgāka pusdienlaika pārtraukuma tu samazini savas koncentrēšanās un darba spējas. Tomēr, nevajag ieslīgt galējībās. Precīzāk, neēd, tur pat pie datora ekrāna, kurš ne brīdi netiek izslēgts. Tev ir jāatpūtina acis, prāts un lēni, mierīgi jāpaēd.

Cik stundas nedēļā Tu strādā?

Pētījumi rāda, ka lielākā daļa ofisa darbinieku strādā vairāk par 40 stundām nedēļā. Tas attiecas arī uz citiem amatu pārstāvjiem. It īpaši tas ir izplatīts maiņu darbā, kad grafiks sevī ietver gan dienas, gan nakts maiņas. Strādājot pārāk daudz, tev palielinās risks saslimt ar kādu no sirds slimībām par 23%.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment