Vai tiešām nepieciešams izraut visas nezāles?

 

Ķīmiskā augsnes apstrāde nezāļu apkarošanai

Tagad tirgū var atrast daudzas vielas, kas var palīdzēt atbrīvoties no nezālēm, Tomēr tās slikti ietekmē ne tikai šos augus. Ar “ķīmiju” apstrādātā augsne laika gaitā kļūst sālīta, jo tajā esošā mikroflora tiek iznīcināta. Ķīmiskās vielas izjauc arī kopējo skābes līdzsvaru. Šie faktori ietekmē visus augus.

Augļi un dārzeņi, kas audzēti uz šādi apstrādātas augsnes, daudzos nevieš uzticību. Lielākā daļa dārznieku, kas vēlas audzēt bioloģiskos augļus, izvēlas citus veidus, kā atbrīvoties no nezālēm.

Labākie nezāļu apkarošanas veidi

Pirmajā vietā, protams, mulčēšana. Tā sauc augsnes pārklāšanas procesu ar mulču, tas ir, neorganiskas un organiskas izcelsmes sasmalcinātu materiālu. Zāles stādīšana ir ideāli piemērota sakņu dārzam.

Dārznieki bieži izmanto blīvās stādīšanas modeli un kombinētos stādījumus. Ir nepieciešams zināms laiks, lai redzētu šīs nezāļu apkarošanas metodes ietekmi. Sākumā nezāles joprojām mēģinās konkurēt ar kultivētajām zāles šķirnēm, bet pēc kāda laika pēdējās tās pilnībā aizstās.

Puķu dobes mulčēšana ir nedaudz atšķirīga. Kā pārklājuma materiāls tiek izmantots materiāls ar ilgu sadalīšanās periodu, kas slikti caurlaiž saules gaismu: skujas, koku mizas vai pat neorganiskas vielas.

Un jūs varat pilnībā pārskatīt savu attieksmi pret nezālēm. Dažas no tām ir ļoti noderīgas. Piemēram, tās pašas par sevi var kalpot kā dabisks mulčas slānis. Kailas zemes neesamība sniedz daudzas priekšrocības. Piemēram, karstās dienās zeme mazāk izžūst. Bet lietus laikā tā nekļūst tik izmirkusi.

Nātre, kvinoja un pienenes ir lieliski mēslošanas līdzekļi, ja tos sagriež un novāra. Tie satur daudz barības vielu. Kāpēc gan tos neizmantot labam mērķim?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment