Kā auzas, kanēlis un piens, kuram beidzies derīguma termiņš, atdzīvināja manu vīstošo dārzu

Dārzkopība ir vesela zinātne! Tikai ar pieredzi jūs iegūstat zināšanas par to, kā jūs varat izmantot netipiskākos līdzekļus dārzam. Tajā pašā laikā par ķīmiju nevar būt ne runas. Tikai 3 pazīstami produkti var iedvest jaunu dzīvību novītušam dārzam. Drīzumā uzzināsiet par visiem trikiem!

Līdzeklis dārzam

Izrādās, ir 3 produkti, kas palīdzēs aizsargāt dārzu no iebrucējiem un atsvaidzināt augu izskatu. Mēs esam pārliecināti, ka jūs noteikti atradīsit visus minētos produktus savās mājās.

Sāksim ar smaržīgu garšvielu, ko sauc par kanēli. Dārzā tas kalpo dažādiem mērķiem. Pirmkārt, ar to var apkaisīt augu stādus, tādējādi stimulējot to augšanu. Otrkārt, kanēlis darbojas kā sēnīšu slimību profilakses līdzeklis. No tiem bieži cieš vecie stādījumi dobēs.

Bet vislabāk šī garšviela izpaužas cīņā pret kaitēkļiem. Pietiek apkaisīt ar kanēli augus, kuriem visbiežāk uzbrūk kukaiņi. Tas pasargās tos no skudrām un knišļiem. Turklāt kanēļa smarža atgrūž grauzējus no dobēm, un pašu pulveri var izmantot kā antiseptisku līdzekli.

Nākamais atradums dārzam ir auzas. Pateicoties viņām, jūs varat atsvaidzināt augus un to izskatu. Jums vienkārši jāpievieno nedaudz auzu sēklas augsnē. Pieredzējuši dārznieki ir iemācījušies izmantot auzas kā zaļmēslojumu. Citiem vārdiem sakot, ar auzu palīdzību jūs varat uzlabot augsnes labvēlīgās īpašības un bagātināt to ar barības vielām.

Auzas aug ātri, un tām nav nepieciešama īpaša kopšana. Tajā pašā laikā graudaugu raža neļauj nezālēm izplatīties pa dobēm, aizsargā augsni no erozijas un palīdz regulēt tās temperatūru. Auzu stādīšana dārzā kā zaļmēslojums ir ļoti vienkārša un lēta metode. Pat visnabadzīgākajā zemē tās augs labi.

Kāpēc dārzniekiem vajadzīgs piens, kuram beidzies derīguma termiņš

Nav brīnums, ka saka, ka saimniecībā var noderēt pilnīgi viss. Pat pārtiku, kurai šķietami beidzies derīguma termiņš, var izmantot saprātīgi. Piemēram, piens, kuram beidzies derīguma termiņš, ir lielisks dabīgā mēslojuma variants. To var uzklāt uz zemi, sajaucot ar ūdeni proporcijā 1:4.

Pienā esošais kalcijs piešķirs augiem spēku. Šādu barošanu bieži izmanto ne tikai dārzā, bet arī mājās, mēslojot iekštelpu ziedus. Tomēr nekādā gadījumā nelaistiet kaktusus un sukulentus ar šādu šķīdumu.

Lasi arī: Vai tiešām nepieciešams izraut visas nezāles?

Arī augus apsmidzina ar pienu. Šī procedūra pasargās dārzeņu kultūras no miltrasas, kā arī no dažādiem kaitēkļiem. Starp citu, pienu izmanto kā sava veida vadītāju cita veida mēslojumiem. Pateicoties pienam, to efektivitāte palielināsies.

Starp citu, jūs varat izmantot ne tikai pienu, kam beidzies derīguma termiņš, bet arī citus rūgušpiena produktus. Piemēram, kefīrs būs ideāls līdzeklis pret tomātu vēlīno puvi. Lai to sagatavotu, jums jāsajauc 1 litrs kefīra un 9 litri ūdens un pēc tam jāapstrādā augi ar maisījumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment