Vai tiešām nepieciešams izraut visas nezāles?

Cīņa ar nezālēm dārzā vienmēr šķiet bezgalīga. Tās tik ātri parādās no jauna, ka jādzīvo teju pašā dārzā, lai no tām visām tiktu vaļā.

Tomēr vai katrs augs, ko neesat iestādījis, ir jāizrauj ar saknēm? Šodien noskaidrosim nezāļu un to iznīcināšanas veidus.

Cīņa ar nezālēm dārzā

Kāpēc mēs cīnāmies ar nezālēm? Tās traucē īpaši iestādīto kultivēto augu sugu attīstību. Nezāles uzņem barības vielas un vērtīgu mitrumu, kam vajadzētu nonākt pie mūsu kāpostiem, gurķiem vai tomātiem. Jā, un dārzs izskatās ļoti nesakopts.

Savā dārzā jo īpaši negribas redzēt tādas nezāles, kā, piemēram, pienenes vai nātres. Papildu augu klātbūtne ir īpaši nepieņemama, ja esat izveidojis tematisku puķu dārzu japāņu vai Eiropas stilā.

Varbūt dažreiz jums ir jāvienkāršo sava attieksme, ja nevēlaties visu savu brīvo laiku veltīt nezāļu ravēšanai.

Diemžēl nezāļu daba ir tāda, ka tās izdzīvo pat vissliktākajos apstākļos. Pietiek ar nelielu saknes daļu, kas palikusi pēc rakšanas, lai augs aizpildītu lielu daļu vietas. Dažas nezāļu sēklas gadiem ilgi var atrasties lielā dziļumā, droši pārdzīvojot salu vai sausumu. Tāpēc nav iespējams izrakt dārzu un uz visiem laikiem atbrīvoties no nezālēm.

Lasi arī: Ja gadījies nopirkt vecus un cietus sparģeļus, nesteidzieties tos izmest, vienkārši paņemiet dārzeņu mizotāju

Ķīmiskā augsnes apstrāde nezāļu apkarošanai

Tagad tirgū var atrast daudzas vielas, kas var palīdzēt atbrīvoties no nezālēm. Tomēr…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment