Ja gadījies nopirkt vecus un cietus sparģeļus, nesteidzieties tos izmest, vienkārši paņemiet dārzeņu mizotāju

Šogad beidzot iemācījos gatavot zaļos sparģeļus. Tiklīdz sākas pavasara sezona, šis skaistums uzreiz parādās plauktos. Pastāstīsim gan jauno, gan veco sparģeļu gatavošanas smalkumus.

Kā pagatavot zaļos sparģeļus

Sparģeļus ir viegli pagatavot, bet arī ļoti viegli sabojāt. Pirmkārt, jums ir jāsaprot, ar kādu produktu jums ir darīšana. Sezonas kulminācijā plauktos tiek pārdoti jauni un sulīgi sparģeļi. Ja nopērkat tieši šādus sparģeļus, vienkārši nomazgājiet tos un pēc tam apcepiet.

Jaunus sparģeļus ir ļoti viegli atšķirt no veciem sparģeļiem. Jo tievāki sparģeļi, jo jaunāki, un otrādi. Veciem sparģeļiem var būt dzinumi ar sēklām. Turklāt jaunajiem sparģeļiem nedrīkst būt svešas smakas.

Ja tomēr nepaveicas un mājās jau ir veci sparģeļi, nesteidzieties to izmest. Vispirms noraujiet galus. Otrkārt, apbruņojies ar dārzeņu mizotāju un “noskujat” sparģeļus, noņemot no kātiem zaļo miziņu. Tādējādi jūs noņemsit cietāko daļu, un paši sparģeļi pēc vārīšanas būs sulīgi un mīksti. Viss ģeniālais ir vienkāršs!

Ir vairāki sparģeļu veidi: balts, zaļš un violets. Pastāstīsim, vienkāršus zaļo sparģeļu pagatavošanas veidus!

Sparģeļu pagatavošana

Gatavojot sparģeļus, daudzi tos gan apvāra, gan pēc tam apcep, bet tas prasa ilgāku laiku. Izrādās, ir daudz ātrāks veids! Sparģeļus ieliek sālītā verdošā ūdenī tieši uz 1-2 minūtēm. Un tad tie ir jāieliek ledainā ūdenī, lai tie pārstātu gatavoties. Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai iegūtu kraukšķīgu uzkodu.

Lasi arī: Nepieredzējuši dārzkopji šo kļūdu pieļauj 90% gadījumu. Noteikti to nedari, stādot tomātus

Sparģeļus var arī vienkārši uzcept. Tā nav slikta ideja, ja grasāties cept bekonā ietītus sparģeļus. Svarīgi arī, lai sparģeļi būtu vienāda biezuma, citādi vieni kāti izcepsies ātrāk, citi lēnāk.

Sparģeļus var cept arī uzsildītā cepeškrāsnī, tas aizņems līdz 10 minūtēm, līdz sparģeļi izcepas. Daudz vienkāršāk ir produktu vienkārši apcept sviestā 5-6 minūtes. Ideāla kombinācija ir sparģeļi un ķiploki. Un beigās, pirms pasniegšanas, nebūs lieki uz kātiem uzspiest citrona sulu. Īsts gardums!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment