Vai zini, kurus dārzeņus vislabāk ēst svaigus, bet kurus vārītus?

Dārzeņi ir ļoti veselīgs produkti, kurus vajadzētu uzturā lietot katru dienu. Tos var lietot gan svaigus, gan salātos, gan jebkādi citādi pagatavotus. Jūs varat tos pagatavot uz grila vai cepeškrāsnī – kā sirds vēlas!

Taču kurš no variantiem ir pats veselīgākais? Patiesībā tas ir atkarīgs no paša dārzeņa. Kad ēdienu pagatavo, ir iespējams vai nu pastiprināt produkta veselīgās īpašības, vai iznīcināt tās pilnībā.

Gribam atgādināt, ka jebkāda dārzeņu lietošana uzturā ir ļoti noderīga cilvēka organismam. Taču, ja vēlaties iegūt pēc iespējas lielāku labumu no dārzeņiem, aicinām sekot līdzi tam, kā iespējams saglabāt to labvēlīgās vielas. Tātad kā no šiem septiņiem produktiem iegūt maksimālu labumu?

  1. Burkāni – vārīti

Pagatavots burkāns spēj daudz veiksmīgāk saglabāt visus savus dabīgos cukurus, nekā tad, ja tas tiek vienkārši svaigā veidā sasmalcināts. Tādēļ veģetāriešiem jo īpaši šāds pagatavošanas veids būs vislabākais. Ja burkāni tiek vārīti veseli, tādā veidā tie saglabā par 25% vairāk falkarinolu, kas, savukārt, pasargā no vēža šūnu veidošanās. Labākais lietošanas veids ir burkānu sagriezt smalkāk pēc tā izvārīšanas vai ēst veselu kā hotdogu.

Lasi vēl: Kā padarīt dārzeņu ēšanu pievilcīgāku bērniem? Piedāvājam dip-mērces recepti “Varavīksne”

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt kā labāk lietot šos 7 produktus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment