Vaira Vīķe-Freiberga tika spiesta izbraukt no Rīgas; Kas noticis?

Vaira Vīķe-Freiberga un viņas vīrs Imants uz laiku atstāja Rīgu un dosies uz savu īpašumu Kuldīgas novadā, Īvandes pagastā, kā norādīts Intas Mengišas materiālā “Spiesti pārcelties uz laukiem” žurnālā “Kas Jauns”.

 

 

Izrādās, ka Brīvības ielas namā, kur mīt Vaira ar Imantu, sabojājies lifts, un tas tiks remontēts trīs mēnešus. Kā norāda Imants, kāpt no sestā stāva uz leju un atpakaļ ir neiespējamā misija, tāpēc abi uz šiem trim mēnešiem atstāj Rīgu un dzīvos laukos.

 

Abi plāno pievērsties ne tikai dabas baudīšanai, bet arī literārajai darbībai – Imants ķersies pie nākamās grāmatas rakstīšanas, bet Vaira turpinās savu memuāru veidošanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Īss ieskats Imanta dzīvē:

 

Imants Freibergs ir latviešu datorzinātnieks, kura dzimšanas datums ir 1934. gada 12. marts, un viņš dzimis Valmierā.

Viņš ir bijušās Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs. Bērnību viņš pavadījis Jelgavā un Rīgā. 1944. gadā kopā ar vecākiem viņš emi***jis uz Vāciju, bet 1948. gadā devies uz Franciju, kur pabeidzis vidusskolu. 1954. gadā Freibergs pārcēlies uz Kanādu, savukārt kopš 1999. gada viņš dzīvo Latvijā.

1960. gadā Imants Freibergs apprecējās ar bijušo Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Pārim ir trīs bērni – Kārlis Roberts (dzimis 1963. gadā), Ivars Jānis (dzimis 1966. gadā, miris divas dienas pēc dzimšanas) un Indra Karolīne (dzimusi 1967. gadā).

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment