Vairākas lietas, kuras tev noteikti nevajadzētu darīt dušā

Mazgāšanās negaisa laikā

Negaisa laikā ir bīstami atrasties kanalizācijas sistēmu tuvumā. Izvairies no mazgāšanās dušā un vannā, trauku mazgāšanas ar rokām, video spēļu spēlēšanas un stacionārā telefona izmantošanas. Zibens var iespert augstsprieguma vados vai zemē un ienākt mājās caur kanalizācijas caurulēm. Pat tad, ja zibens iespēris diezgan tālu no tavas mājas, tu vari tikt pakļauts elektrošokam un/vai var tikt bojāta pie strāvas esošā elektronika.

Vecas dušas izmantošana

Gandrīz 1/3 daļa dušas galviņu satur potenciāli bīstamas baktērijas, atklājuši Kolorādo Universitātes zinātnieki. Tas tādēļ, ka tās ir pilnas ar plaisām un caurumiem, kuri rada ideālus apstākļus mikrobiem. Tās var tīrīt ar hloru, bet baktērijas to vien darīs kā atjaunosies. Jaunā tipa dušas galviņas, kas jauc ūdeni, parasti satur sliktās baktērijas, kas var nokļūt tavos elpceļos. Vislabāk izmantot lietus tipa dušas galviņu vai arī to noņemt vispār un izmantot vienkāršu ūdens strūklu.

Duša bez paklāja

bath-mat

Pēc 2011. gadā veikta Slimību profilakses un kontroles centra  pētījuma, vairāk nekā 230 000 negadījumu notikuši vannasistabā – viena gada laikā. Gandrīz 20% šo negadījumu notikuši paslīdēšanas rezultātā. Ievieto dušā neslīdošu paklāju, kā arī apsver iespēju dušā ievietot rokturus, kas samazina nokrišanas risku.

Pārāk daudz lufas

Lufa ir lielisks paņēmiens, ko izmantot atmirušās ādas noņemšanai, bet ņem vērā, ka lufa ir pilna ar mikrobiem. Reizi nedēļā iemērc to ar ūdeni atšķaidītā etiķī vai ieliec to mazgāties trauku mazgājamā mašīnā. Pēc lietošanas izkarini lufu žāvēties vietā, kur tā var izžūt. Ja izmanto dušas sūkli vai cimdu, arī tie ir jātīra vismaz reizi nedēļā.

Saslapināšanās pirms gulētiešanas

showering

Došanās dušā vakarā var ietaupīt tev daudz laika no rīta, it īpaši tad, ja tev patīk ilgāk pagulēt. Karstā dušā vajadzētu iet vismaz divas stundas pirms gulētiešanas, jo temperatūras maiņa var traucēt tava ķermeņa dabiskajiem sensoriem, kas palīdz tev aizmigt.

Sekss dušā

Slidena virsma, ūdens strūkla un ierobežota telpa padara dušu par vismazāk ideālo vietu seksam, nemaz nerunājot par to, ka pastāv drauds iesaistīto drošībai. Kā apgalvo „Mīlnieku rokasgrāmatas” autors Lū Peidžs, dušā var darīt jebko, izņemot seksu, lai izvairītos no nepatīkamiem kritieniem un traumām. Labāk ar izklaidēm nodarbojies uz sausas virsmas.

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment