Valsts drošības dienests informē sabiedrību ar brīdinājumu; Kas noticis?

Valsts drošības dienests informē, ka ir saņemtas viltus elektroniskā pasta vēstules no e-pasta adrešu “[email protected]”, kurās tās saņēmējus aicina apskatīt konkrētu dokumentu saturu.

Svarīgi zināt, ka Valsts drošības dienests un tā darbinieki šāda veida elektroniskās pasta vēstules nav izsūtījuši. Iesakām būt uzmanīgiem un nepiekrist šāda veida aicinājumiem, kas varētu būt mēģinājumi veikt krāpšanu vai citas negodīgas darbības.

 

Valsts drošības dienests (VDD) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neatvērt aizdomīgas elektroniskā pasta vēstules, īpaši tad, ja tās saņem no nederīgiem avotiem vai izskatās aizdomīgas.

Šādas piesardzības darbības palīdzēs novērst potenciālas krāpšanas un nodrošināt savu datu un datoru drošību.

VDD atgādina, ka, sazinoties ar sabiedrību, tā izmanto tikai oficiālās elektroniskā pasta adreses, kuras var atrast dienesta mājaslapā: “[email protected],” “[email protected],” un “[email protected].”

Tādēļ, ja kāds saņem elektronisko pasta vēstuli no citas adreses, iespējams, tas varētu būt viltots ziņojums. Iedzīvotājiem ir svarīgi būt uzmanīgiem un pārbaudīt vēstules avotu, īpaši, ja tajās tiek lūgts piekļūt saitēm vai ievadīt jebkādu informāciju.

Šāda piesardzība palīdz aizsargāt savu datu un identitāti no ļaunprātīgas izmantošanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment