Vecmāmiņa atklāja, ka daudzi produkti padomju laikā bijuši daudz labāki nekā mūsdienās. Man pat noskauda

Kāds bija piena kokteilis? Atcerieties garšu? Šis bija lielisks kārums, kas arī nebija dārgs. Lai gan šobrīd liekas, ka šīs kapeikas nav nekas liels, bet toreiz par šo naudu varēja nopirkt divus radziņus un skriet pie draugiem, tos ēdot.

Sajust jaunības aromātu

Ja ir kaut kas šodienai būtisks un bez tā nebūtu iespējama atgriešanās pagātnē, tad tā būtu smaržas “Šeherezāde”, ko ražoja rūpnīca “Sārtās buras”. Tolaik “Šeherezāde” bija katras modes dāmas sapnis. Un tas ir nenoliedzami.

 

Protams, visas atcerēsies smaržas, kas viņai patika. Taču, lai vēlreiz pasmaržotu savu iecienīto smaržu, tas būtu patiešām piemērots veids, kā ceļot pagātnē.

Laikmeta tehnika

Ja kādam pieder tā laikmeta mikseris, kas ir darba kārtībā, viņam ir paveicies. Šī tehnika ir izmantota vairākus gadu desmitus. Man bija atvieglojums, jo materiāls bija labs. To radīja cilvēki cilvēkiem.

 

Šķiet, ka šādas ierīces uzlabo arī ēdiena garšu. Gan mīkla, gan gaļa labāk sanāk mīkstāka. Kā jūs varat noteikt, vai tā ir maģija vai vienkārši nostalģija, kas neļauj jums novērtēt notiekošo? Taču mēs zinām, ka mazliet priecīgs noskaņojums situāciju noteikti uzlabos.

Ziepes

Bez labām tā laika saimniecības ziepēm neiztikt. Viņi gan noņēma traipus, gan noderēja arī citās dzīves situācijās.

LASI VĒL: Sievietes, kas vecākas par 50 gadiem, labāk aizmirstiet par šīm drēbēm un lietām

Tas bija fantastisks līdzeklis. Bet cilvēki prata gatavot! Jā, kā vienmēr. Jūs varētu domāt, ka ziepes ir parastas, bet, ja jūs varētu atgriezties laikā, jūs atceraties, ka tā ir svarīga detaļa. Vai tiešām tas ir tikai sīkums? Nē, nepavisam.

Īsta linu gultas veļa

Mātes savām meitām kā pūru sagādāja drēbes. Tas paglāba mūs no karstuma vasarā, bet sildīja mūs ne sliktāk kā modernās segas ziemā. kā tas var būt iespējams? Atbilde ir vienkārša – gultas veļa bija gatavota no īsta lina.

 

Šķiet, ka palagi toreiz bija apburti. Vai varētu būt, ka mēs toreiz bijām tikai jauni? Mūsu bezrūpīgās dvēseles priecājās par visu, ko savā ceļā sastapām, un dalījās šajā priekā ar citiem. Toreiz mums nebija naudas, sīkrīku un modes priekšmetu.

Atkal nodzīvot parastu dienu

BIja tur jauni vecāki, kuri daudz smaidija. Es sūtītu visiem mīlestību un apskāvienus. Es smējos un jokoju, basām kājām skraidot pa ielām, kur bērnībā spēlējos.

 

Ēst garšīgāko saldējumu un pacienāt visus ar piena kokteili, kvasu vai bulciņām. Cilvēki visi bija tik atvērti un labsirdīgi, un visiem ir prieks acīs. Sanākt visus kopā, uzklāt galdu, visu nakti dziedāt savas iecienītākās dziesmas un dejojiet, līdz vairs nevarat dejot.

Kā es varu atgriezties pagātnē? Kur man skriet? Ko teiks gudrs cilvēks? Mēs visi ceram, ka fantastiskās laika mašīnas izgudrojums nebūt nav galā. Atgriezīsimies atmiņās pagātnē un būsim pateicīgi par laiku, ko jau esam spējuši izdzīvot. Un kas attiecas uz tiem cilvēkiem, kas mums bija lemti.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment