Vecmāmiņa iemācīja sajaukt griķus un olas. Kad tev nav naudas un līdz algas dienai ir tāls ceļš

 

Griķi ir senais graudaugs, kas jau tūkstošiem gadu ir bijis galvenais pārtikas avots daudzās pasaules daļās. Šis nelielais grauds ir bagāts ar uzturvielām un viegli audzējams, padarot to par svarīgu daļu daudzu cilvēku diētā.

Griķi piedāvā ievērojamu olbaltumvielu avotu, kas ir būtiskas ķermeņa audu un muskuļu veidošanā. Tāpat griķi ir arī laba šķiedrvielu un komplekso ogļhidrātu avots, kas nodrošina ilgstošu enerģijas piegādi.

Šie graudi satur arī dažādus minerālus un vitamīnus, piemēram, dzelzi, magniju, fosforu un B grupas vitamīnus.

 

Viena no iezīmēm, kas padara griķus īpaši populārus, ir to ātra gatavošanas laiks. Griķi tiek ātri vārīti, un tos var apvienot ar dažādiem piedevām, garšvielām un dārzeņiem, lai radītu dažādus garšīgus un veselīgus ēdienus.

Šis grauds ir arī piemērots cilvēkiem ar dažādām uztura vajadzībām, jo tas ir glutēna brīvs un viegli sagremojams.

Tādējādi, griķi nav tikai pārtikas produkts, bet arī veselīgs un sabalansēts uztura elements, kas ietver daudzas uzturvielas, nepieciešamas ikdienas dzīvei.

Griķu kotletes jau izsenis ir tradicionāls ēdiens uz daudzu ģimeņu galda. Un tās gatavo ne tikai tad, kad nav maltas gaļas: šo apetīti rosinošo uzkodu gatavo vienkārši tāpēc, ka gribas kaut ko oriģinālu un nestandarta.

Pagatavošanai jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

Griķi – 300 g;

Ūdens – 500 ml;

Sīpols – 1

Burkāns – 1

Skābais krējums – 3 ēdamkarotes

Ķiploks – 3 daiviņas

Sāls, pipari un garšaugi pēc garšas

Olas – 3

Lasi arī: Vienkāršākā kefīra cepumu recepte. Ātrs gardums pie tējas

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment