Gatavošanas process
Griķus vāra līdz gataviem un atdzesē.
Sīpolus sagriež mazos kubiņos un sāk apcept augu eļļā. Bet labāk būs sviestā – tas arī piešķirs kotletēm maigumu un sulīgumu, palīdzēs tām labi turēt formu.
Pievieno rīvētus burkānus un dārzeņus sautē, līdz tie ir gatavi.
Samaisiet griķus ar neapstrādātām olām un ar iegremdējamo blenderi masu saputo līdz pilnīgai viendabīgai masai.
Pievieno skābo krējumu, dārzeņus, sāli, piparus un dažādas garšvielas, dilles. Labi samaisa.
Izveido kotletes, apviļā tās rīvmaizē un cep augu eļļā, līdz abas puses ir brūnas.
Lasi arī: Tu esi slikta saimniece, ja tavā mājoklī šajās vietās ir putekļi. Lūk, kas jādara, lai miteklis vienmēr smaržotu pēc tīrības!
Šādas kotletes ir garšīgi pasniegt ar majonēzes, sinepju un diļļu mērci ar ķiplokiem. Var pagatavot mērci no sviesta, ķiplokiem un dillēm ar garšvielām. Ja griķu masai pievienosiet ceptas sēnes, iegūsiet karalisku ēdienu.
Tevi noteikti interesēs
- No cik gadu vecuma Latvijas likums atļauj bērnu vienu atstāt mājās: ”Daļa vecāku nemaz nezina no cik”
- Ir pienācis īstais laiks sagatavot savu dārzu pirmajam sniegam – noskaidrosim kā to labāk izdarīt
- Kā sagatavot krizantēmas ziemai: trīs soļi, lai nākamajā gadā tās ziedētu īpaši bagātīgi
- 4 zodiaka zīmes 10. novembrī sajutīs īpašu veiksmes un pārpilnības pieplūdumu
- Manas mīļākās kotletes bez grama gaļas, kas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, bet tik garšīgas
- Nakts “koncerts”: kāpēc kaķi naktīs patiesībā ņaud un kā to novērst








