Vecmāmiņa tirgū pastāstīja, kas jādara, lai piens ilgi saglabātos svaigs un nesarūgtu. Pārsteidzoši, bet var palīdzēt pat varde

Pienu labāk pirkt stikla burkās ar kaprona vāku, lai gan tas nav praktiski. Ja pērkat pienu plastmasas traukos, kas tiek izmantoti atkārtoti, iesaku izvēlēties parastā minerālūdens pudeles. Centieties izvairīties no plastmasas, kurā bijis salds dzēriens, un nekādā gadījumā nelejiet pienu traukos, kuros pirms tam bija alus.

Ko darīt, lai piens pēc iespējas ilgāk nesaskābtu

Lai piens ilgi saglabātos svaigs, tas ir ātri jāatdzesē un jāieliek ledusskapī, cieši nosegts ar vāku. Tas labi uzglabājas arī vārīts.

Ja nepieciešams pagarināt piena derīguma termiņu, to var sasaldēt. Ja pēc atkausēšanas tas ir zaudējis viendabīgu konsistenci, situāciju palīdzēs labot karsēšana vai vārīšana.

Lai novērstu piena rūgšanu, dažas saimnieces iesaka burkai pievienot šķipsniņu sodas, sāls vai cukura.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Senos laikos pienu glabāja pagrabā. Lai piens ilgāk nesāktu rūgt, krūzē ielika vardi. Cilvēki uzskatīja, ka aukstasinīgā abiniece atvēsina pienu, un tāpēc tas nesaskābst. Vēlāk zinātnieki noskaidroja, ka vardes āda izdala īpašas vielas, kas palēnina pienskābes baktēriju vairošanos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment