Vēl viens Covid-19 krīzes ekonomiskais upuris no Latvijas šovbiznesa – šoreiz smagā situācijā nonākusi dziedātāja

Latvijas šovbiznesa un izklaides industrijas darboņu vidū šobrīd ļoti daudzi cilvēki nonākuši lielās ekonomiskās grūtībās, jo tieši šī nozare ir viena no vissmagāk skartajām gan mūsu valstī, gan pasaulē. 

Šoreiz stāst par Latvija dziedātāju Gitu Dukaļsku, kur gan ekonomiskās grūtības iezīmē citā prizmā – viņa ir piemērs tam, cik valsts noteikumi par dīkstāves pabalsta saņemšanu var būt negodīgi.

Lai arī pēdējo nedēļu laikā valdība it kā vairākas reizes precizējusi un uzlabojusi noteikumus par tiem, kuri uzņēmumi un personas var saņemt šos pabalstus, daudziem  uzliktie šķēršļi arvien ir nepārvarami un pabalsti būs nepieejami.

Gita, lai maksātu nodokļus, reģistrējusies kā mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja. Tagad, kad atcelti visi pasākumi un ballītes, viņai praktiski vairs nav ienākumu. Vienīgie viņas ienākumi – nelielas summas par autoratlīdzību, kuras reizēm tiek izmaksātas.  Tomēr, dēļ šiem ienākumiem, viņa nevar pretendēt uz pabalstiem!

Lasi arī: Vīrietis izīrēja dzīvesvietu daudzbērnu mātei, bet pēc pusgada nevarēja atpazīt savu māju

Par šo un citiem gadījumiem vairāk var uzzināt Panorāma sižetā

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos sižetu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">dzo</cite>

    Lauc uz laukiem palīdzēt zemniekiem lauku darbos!ai br

  • <cite class="fn">Segvārds</cite>

    Pabalsts, manuprāt, Latvijai ir formāls ķeksītis, lai varētu atskatīties ES valstīm. Izmaksātu 990548 EUR 3708 cilvēkiem? Interesanti cik tad sanāk katram..267,13EUR. Diezzin vai tik maz katrs no mums saņēma algu pirms šīs krīzes.
    Tāpat man liekas interesanti, vai tas pabalsts ir vienreizējs, vai katru mēnesi krīzes laikā, jo nekur neesmu dzirdējis par dīkstāves pabalstu, kur būtu bijusi runa mēnesī. Runā vnk tikai dīkstāves pabalsts un viss. To arī būtu interesanti zināt kā tad reāli dzīvē būs.

Leave a Comment