Veselības noslēpumus atklāj cilvēki, kuri nekad neslimo – ir vērts ieklausīties!

C vitamīns

C vitamīna iedarbība ir tikusi apšaubīta. Ne visi uzskata, ka tas uzlabo imūnsistēmu, tomēr mēs varam apgalvot – uzlabo! 

“Katru reizi, kad jūtu, ka man nāk virsū slimība, es dzeru C vitamīnu četras reizes dienā, un slimības sajūta vienkārši pazūd,” saka viens no aptaujātajiem. “Daru to pašu, kad nonāku saskarsmē ar kādu citu slimu cilvēku. Man nav bijis nekas vairāk par pāris iesnu reizēm pēdējo 15 gadu laikā.”

Izgulēšanās

Amēlija Narcisa no Pensilvānijas katru nakti guļ no 8 līdz 10 stundām, lai uzturētu stipru imūnsistēmu. Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēkiem, kuri naktī guļ 5 līdz 6 stundas, pastāv 30% lielāka iespējamība saķert iesnas, bet tiem, kuri guļ vairāk par 7 stunām  – iespējamība samazinās par 17%.

Mentālā nostāja

“Kad cilvēki, kuri ir man blakus, sūdzas par to, ka konkrētos laika posmos viņi vienmēr saslimst, es saku, ka es ļoti reti saslimstu – un tā arī tas notiek. Tas ir ticības spēks,” saka Eliša Love, Pensilvānijas slimnīcas medmāsa.

Ierobežo stresu

Pētījumos bieži tiek pierādīts, ka stress vājina imūnsistēmu, tādēļ tev noteikti ir jādara viss, lai ar to tiktu galā. Ja tev ir daudz ikdienas darbu, no kuriem nevari izvairīties, tad savai ikdienas rutīnai pievieno meditāciju vai izdomā kādu citu veidu, kas tev ļaus atslābināties un nomierināties.

Esi sporta zāļu žurka

Regulāri treniņi stiprina imūnsistēmu, kā arī infekciju saķeršanas iespējamību padara daudz mazāku. 

“Es ar vīru nedēļas laikā strādājam vismaz trīs dienas. Esam nolīguši sev privāto treneri jau vairākus gadus. Man šķiet, ka tas ir iemesls tam, ka es nekad neslimoju arī tajā laikā, kad visi darba kolēģi ir apslimuši.”

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment