Viegli burkānu salāti ar ķiploku: vitamīnu bumba tiem, kuri apslimuši

Burkāni (Daucus carota) ir dārzeņi, kas ir pazīstami ar to spilgti oranžo krāsu un saldu garšu.

 

Burkāni ir viens no visbiežāk lietotajiem dārzeņiem pasaulē un ir ļoti populārs gan svaigā, gan gatavotā formā.

Burkāni ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas padara tos par veselīgu izvēli uzturā.

Lasi arī: Pirmo dzemdēja 16 gados! Kā tagad dzīvo 33 gadus vecā 10 bērnu mamma, kuru atstāja vīrs

Tie satur lielu daudzumu A vitamīna, kas ir svarīgs redzes uzturēšanai, kā arī veselīgai ādai un matiem.

 

Burkāni ir arī laba šķiedrvielu un C vitamīna avots.

Vēl viena liela priekšrocība burkāniem ir to spēja uzlabot imūnsistēmas darbību un palīdzēt aizsargāt organismu no slimībām.

 

Tāpat tie ir zems kaloriju un tauku saturs, tāpēc burkāni ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas uzturēties veselīgi un uzturēt veselīgu svaru.

Burkāni ir daudzpusīgs dārzenis un to var izmantot dažādos veidos.

 

 

To var ēst svaigu, sagrieztu salātos, cepot, tvaicējot vai gatavojot zupās un sacepumos. Burkāni ir arī populāra sastāvdaļa dažādu sulās un smūtiju veidošanai.

Turklāt burkāni ir viegli audzējami un tiem ir salīdzinoši ilga glabāšanas laika.

 

To audzēšana savā dārzā var būt lielisks veids, kā iegūt svaigu un organisku produktu.

 

Kopumā burkāni ir veselīgi un garšīgi dārzeņi ar daudzām labvēlīgām īpašībām.

 

To lietošana uzturā var palīdzēt uzlabot veselību un piedāvāt dažādas iespējas ēdienu gatavošanai.

 

Tāpēc nav pārsteigums, ka burkāni ir tik populāri visā pasaulē.

Kad uzzinu par kādiem jauniem salātiem mans pirmais jautājums vienmēr ir “Vai tie ar vai bez majonēzes?”

Nav noslēpums, ka mēs majonēzi lietojam PĀRĀK bieži. Bet burkānu salāti, kurus piedāvajam šajā receptē būs viegli, veselīgi, ātri pagatavojami un, ticiet man, pat īstens majonēzes cienītājs no šiem salātiem neatsacīsies!

Sastāvdaļas:

4 burkāni;
5 olas;
2 daiviņas ķiploka;
2 ēdamkarotes krējuma;
Sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Novāra olas. Tad burkānus un olas sarīvē uz rīves. Izpiež ķiploku caur ķiploku spiedi. Tad visu sajauc ar sāli un krējumu.

Kāds teiks, ka šie salāti ir pārāk vienkārši, bet kādam tie ikdienas steigā liksies izcili. Jebkurā gadījumā – labu apetīti!

Lasi arī: Pirmo dzemdēja 16 gados! Kā tagad dzīvo 33 gadus vecā 10 bērnu mamma, kuru atstāja vīrs

Būsim ļoti pateicīgi, ja padalīsies ar recepti – draugiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment