Vienīgie pieļaujamie iemesli treniņa izlaišanai

Klepus un sēkšana

Ja tev ir tikai parastas iesnas un iekaisis kakls, tad fiziskās aktivitātes var uzlabot asinsriti un palīdzēt uzlabot pašsajūtu. Eksperti iesaka izvēlēties zemas intensitātes vingrinājumus un nepārslogot ķermeni.

Ja simptomi ir jūtami zemāk par kaklu, piemēram, krūšu daļā, tad klepus, sēkšana vai elpas trūkums var signalizēt par nopietnāku iekaisumu, un tas pavisam noteikti ir pamatots iemesls, lai izlaistu treniņu un paliktu gultā, līdz jutīsies labāk.

Ir jau pāri pusnaktij, bet tu plāno doties uz sporta zāli sešos no rīta

Ja guli tikai piecas stundas, lai dotos uz sporta zāli, tas nav nekas tāds, ar ko lepoties. Nepietiekams miegs pat treniņa dēļ var kaitēt organismam.

Pētījumos ir pierādīts, ka pat viena negulēta nakts var negatīvi ietekmēt veselību: palielinās stresa un apetīti izraisošo hormonu līmenis. Ja tas kļūst par regulāru ieradumu, tad palielinās vairāku veselības problēmu, piemēram, sirds slimību risks.

Ja vien iespējams, labāk pārcel treniņu uz pēcpusdienu vai vakaru, vai arī atvēli vairāk laika, lai izkustētos, piemēram, pusdienu pārtraukumā izej pastaigāties.

Drudzis

Paaugstināta temperatūra ir stop signāls treniņiem, jo fizisku aktivitāšu laikā tā vēl vairāk paaugstinās, un tas var palēnināt organisma atveseļošanās procesu.

Ja parādās gripas simptomi, piemēram, drebuļi un locītavu sāpes, tad labāk izvēlies gultas režīmu, nevis sporta zāli.

Muskuļi joprojām sāp no vakardienas vai aizvakardienas treniņa

Muskuļu sāpes rodas tāpēc, ka lielas fiziskās slodzes rezultātā ieplaisā muskuļaudi. Tas ir labi, jo sadzīstot muskuļi kļūst spēcīgāki.

Tomēr trenējoties ar vēl stīviem un sāpošiem muskuļiem rezultāts nebūs tik labs, kā iecerēts. Iespējams, tu izvēlēsies veikt vingrojumu tikai ar vienu kāju vai roku vai arī nespēsi pilnībā izpildīt visas kustības. Rezultātā palielinās iespēja savainoties.

Ja sāp tikai daļa no muskuļiem, piemēram, tikai kājas, tad vari trenēt rokas. Ja tomēr sāp viss, tad labāk izlaid pāris dienas.

Katrā skriešanas reizē sāp celis vai pēda

Pastāvīgas sāpes ir brīdinājuma signāls, ka kaut kas nav kārtībā. Sāpes var liecināt par sastieptu muskuli vai citām atkārtota savainojuma radītām problēmām, piemēram,  plantāro fascītu jeb pēdas saites (fascijas) iekaisumu vai pat stresa lūzumu jeb kaula mikroplaisu.

Makartija iesaka samazināt slodzi uz šīm vietām, līdz sāpes vairs nav jūtamas. Ja stāvoklis neuzlabojas, tad vajadzētu vērsties pie fizioterapeita.

Tevi jau nedēļām ilgi moka bezspēks

Tas nav tas pats, kas kādu dienu justies nogurušam, jo fiziskās aktivitātes var paaugstināt enerģijas līmeni. Ja cīnies ar pastāvīgu nogurumu jau divu nedēļu garumā, tad pirms došanās uz sporta zāli labāk vērsies pie ārsta.  Iespējams, pie vainas ir vairogdziedzera problēmas, vai arī tas ir hroniskais noguruma sindroms.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment