Vienkārša viltībiņa, kas man palīdzēja ietaupīt 10 kubikmetru ūdens mēnesī

Pēdējā laikā sāku aizdomāties par mūsu komunālajiem maksājumiem, īpaši pēc tam, kad atklāju, ka mūsu mājokļa ūdens patēriņš ir ievērojami lielāks par vidējo.

Komunālie maksājumi ir regulāri maksājumi par dažādiem pakalpojumiem, ko sniedz pašvaldības vai citi komunālie pakalpojumu sniedzēji. Šie maksājumi parasti ietver elektrības, ūdens, apkures, un atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu izmaksas. Tos var iedalīt atkarībā no katras valsts un pašvaldības noteikumiem.

Piemēram, dažās vietās komunālie maksājumi var ietvert arī citus pakalpojumus, piemēram, ceļu uzturēšanu vai sabiedrisko transportu. Lai gan šie maksājumi var būt regulāri un nepieciešami, ir svarīgi rūpīgi pārbaudīt rēķinus un saprast, par ko tie ir, lai nodrošinātu, ka tie ir pareizi aprēķināti un atbilstoši izmaksāti.

Saskaņā ar statistiku cilvēks mēnesī parasti iztērē apmēram 5 kubikmetrus ūdens, taču mūsu patēriņa rādījumi bija krietni lielāki.

Viss sākās, kad publicēju rakstu par savu pieredzi, sazinoties ar ūdenssaimniecības uzņēmumu par kļūdainu čeku, kurā bija norādīts, ka mēneša laikā esam iztērējuši 140 kubikmetrus ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kļūda tika izlabota, un izrādījās, ka mūsu faktiskais patēriņš bija 47 kubikmetri, taču arī tas trim cilvēkiem šķita neticami liels.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment